(70)

Om stenarna kunde tala

ljudbok och e-bok


VÄren 1945 slutade andra vÀrldskriget. För unga mÀnniskor idag Àr kriget historia, för mig var det plÄgsam verklighet ...

NĂ€r Magda fĂ„r frĂ„gan om hon vill medverka i ett tv-program om Förintelsen och Ă„ka till Tyskland vaknar mĂ„nga minnen till liv. Trots att hon tĂ€nker tacka nej finner hon sig snart pĂ„ ett flygplan, pĂ„ vĂ€g mot sitt förflutna. Hon Ă€r rĂ€dd, men vad Ă€r det egentligen som skrĂ€mmer henne? Är det sjĂ€lva resan eller Ă€r det de plĂ„gsamma minnena?

I "Om stenarna kunde tala" berÀttar förintelseöverlevaren Magda Eggens om sin barndom och uppvÀxt i den lilla byn Kisvårda i Ungern. Hon berÀttar ocksÄ om judarnas förnedring och förintelsen, kriget och det nya livet i Sverige. Om allt som stenarna skulle berÀtta om de kunde tala.

Magda Eggens (1924-2016) var en svensk-ungersk författare, fritidsledare och förintelseöverlevare. NÀr Tyskland ockuperade Ungern 1944 skickades Magda och hennes familj till koncentrationslÀger. NÀr kriget tog slut var det bara Magda och hennes ena syster som överlevt och de evakuerades till Sverige. Magda bestÀmde sig för att berÀtta om sina upplevelser under kriget nÀr nynazismen och förintelseförnekare blev aktiva i Sverige under slutet av 1980-talet och 1992 publicerades hennes första bok, "Vad mina ögon sett".



4.2

70 recensioner

Robin

2023-07-10

Julmust

Meja

2023-02-07

SĂ„Ă„Ă„ bra

Bokmalen

2022-08-11

UpplÀsare var bra men boken kÀndes seg. Hoppade frÄn hÀndelse till hÀndelse.