(14)

Om lusten att trädgårdera

ljudbok


Trädgårdera är ett uttryck som författaren ochdramatikern Henrik Valentin introducerade i magasinet Femina för flera år sedansom ett bättre och mera positivt alternativ till arbeta i trädgården.

HenrikValentin utvecklar i ”Om lusten att trädgårdera” på ett engagerande sätttankar om den lust som är det ytterstamålet och meningen med livet i en trädgård – oavsett storlek. I drygt etttjugotal underhållande och tänkvärda krönikor och korta essäer granskar hanolika ämnen och frågeställningar som påverkar hur man lyckas med att verkligennjuta av sin trädgård; om modet att gräva upp och kasta en ros, om man kan haför många rosor, om att döda mördarsniglar, om en trädgård får vara rolig, omvikten av vatten, om att göra inspirerande trädgårdsbesök. Andra ämnen kretsarkring att klä sig som en linnetant eller slashas och kring att lyckas habarnasinnet i behåll. Henrik Valentin ställer också frågan om det finns tristaträdgårdar och om blommor kan vara fula och ogräs vackra.

-Hanväjer inte heller från den laddade frågan om vi vågar säga att ”detta ska blimin sista trädgård”.

Författaren, dramatikern ochföredragshållaren Henrik Valentin är en kulturell mångsysslare med allt frånromaner, dikt- och kåserisamlingar, noveller, teaterpjäser, gestaltandebildföredrag till medverkan i radio och i teaterkabaréer. Han har även skapatåtskilliga idé- och inspirationsträdgårdar liksom installationer i både stortoch lite format. Efter sin debutbok, diktsamlingen ”Rosenlängtan” blev hankallad trädgårdspoet. Bok nummer två ”Trädgårdsfabler för asfaltmätta” varockså banbrytande som genre. Även den finns nu som ljudbok i enförfattarinläsning.

Innehålli OM LUSTEN ATT TRÄDGÅRDERA

Börjaträdgårdera

Jordig längtan

Fyra rum och hus

Ljuva ljud och oljud

En välsignad passion

Modet att kasta en ros

Att döda mördarsniglar

Undret vid Unter der Linde

Den grönskande döden

Får en trädgård vara rolig?

Linnetanter och slashasar

Vikten av vatten

Konsten att njuta

Kan man ha för många rosor?

Fula blommor och vackra ogräs

Inspirerande besök

Finns det trista trädgårdar?

Prata inte pengar

Våga vara romantisk

Den utmanande köksträdgården

Med barnasinnet i behåll

Den sista trädgården





3.9

14 recensioner