(245)

Om jag bara vore lite smalare

ljudbok


Om jag bara vore lite smalare Ă€r Mikaelas berĂ€ttelse om drömmar, musik, dans, kreativitet och motivation. Men boken handlar ocksĂ„ om djup Ă„ngest, om att tappa sin identitet i tillvaron och om en svĂ„r resa genom sjukdomen anorexi – ett inre krig dĂ€r Mikaelas enorma envishet vĂ€ndes mot henne sjĂ€lv. I en tid av rotlöshet fann hon en ny mĂ„lsĂ€ttning: att bli smalare. Och smalare. Tills döden var nĂ€ra.

I boken samsas utdrag ur Mikaelas dagbok frÄn sjukdomstiden, fulla av svÀrta och sjÀlvhat, med en god portion humor. Mikaelas egna ord vÀvs ihop med samtal om anorexi tillsammans med mÀnniskor i hennes nÀrhet, inte minst nyckelpersoner inom vÄrden. Vad kan man göra nÀr man ser tecken pÄ Àtstörningar? Hur Àr det att vara anhörig? Och Àven om vÀgen ut ur anorexi ser olika ut för var och en som drabbas av sjukdomen: Hur gjorde Mikaela för att bli frisk?

”Jag Ă€r stolt över det jag har tagit mig igenom, och jag tycker att det Ă€r viktigt att det finns exempel pĂ„ mĂ€nniskor som blivit helt friska frĂ„n anorexi.”

Mikaela

Mikaela började sitt artisteri som konstÄkerska och gospelsÄngerska redan som barn. Vid sjutton Ärs Älder blev hon upptÀckt av producenten RedOne, som bland annat har jobbat med Lady Gaga, Jennifer Lopez och Enrique Iglesias.

Hon har varit förband till vÀrldsartister som Ryan Leslie och Nelly samt var hon en av artisterna i soundtracket till den amerikanska filmen High Strung.

VĂ„ren 2017 slĂ€ppte Mikaela singeln ”Stereotypes”, vid samma tid som hon blev klar med sin dansutbildning – fyra Ă„r pĂ„ House of Shapes, grundad av Fredrik ”Benke” Rydman och Jennie Widegren frĂ„n Bounce Streetdance Company.


UpplÀsare: Mikaela Urbom
LĂ€ngd:

4.0

245 recensioner

Lilly

2024-01-16

Otroligt inspirerande.

Miriam

2022-07-26

Fantastiskt bra bok

caroline.va04

2021-03-31

Bra och viktig bok! Mycket inspirerande i hur man bör förhÄlla sig till hÀlsa och kroppen!