(205)

Olycksbarnet

ljudbok och e-bok


Det har hunnit bli det glada tjugotalet i andra delen av Malou von Sivers personliga familjekrönika. Ute i vĂ€rlden finns en nyvaken optimism och utsikter om en större frihet. Men villan i Äppelviken Ă€r full av sorg. Axel Silversjös Ă€lskade hustru har dött i barnsĂ€ng. Edwin, den nyfödde sonen, blir olycksbarnet. Han som Ă€r orsaken till att idyllen slagits sönder.

Axel fĂ„r nytt hopp nĂ€r han trĂ€ffar den unga och livsglada Hedvig. Återigen kan kĂ€rleken bli det som för honom tillbaka till livet. Men kan han vĂ€nda blicken frĂ„n det förflutna, frĂ„n den krossade drömmen till den nya vardagen?

Vi fÄr följa Edwins uppvÀxt under trettio- och fyrtiotalet. VÀrlden gÄr frÄn rus till oro, krigets skugga brer ut sig. Edwin fÄr lida för sin fars inre kval och svÀr pÄ att aldrig bli som honom. Han Àr rÀdd för att han har Àrvt sÄret, som en förbannelse.

Malou von Sivers berÀttelse har utgÄngspunkt i hennes egen familjehistoria och sommarprat frÄn 2016. Det handlar om att försöka förstÄ hur ett sÄr kan Àrvas frÄn generation till generation, ett arv som ocksÄ har format henne som mÀnniska.



4.3

205 recensioner

Lindana78

2022-03-24

Fin och sorglig

Monica

2021-03-30

Mitt utlÄtande om första boken gÀller denna ocksÄ. Monica L