(268)

Ohyra

ljudbok och e-bok


”Ohyra” Ă€r andra boken om kriminalinspektör Ingela Lund, dĂ€r lĂ€saren fĂ„r följa hennes arbete hos Stockholmspolisen och livet som ensamstĂ„ende mamma. Det Ă€r en skrĂ€mmande historia om hur det förflutna följer oss och trauman lever vidare i generationer.

En sen och kylig vinterkvÀll i Stockholm hittas Tore Olsson, en till synes helt vanlig pensionÀr, mördad pÄ ett makabert sÀtt; en isdubb har tryckts in i hans högra öga. Kriminalinspektör Ingela Lund och hennes kollegor drar igÄng en utredning som leder dem tillbaka till en snÄrig och skamfylld period i svensk historia: 1950- och 60-talens fosterhemsplaceringar av barn tillhörande resandefolket.

Snart börjar ett mönster och motiv till mordet skönjas. FrÄgan Àr bara vem av dessa misshandlade barn som utvecklats till en skoningslös hÀmnare? Och hur mÄnga Àr han eller hon ute efter?



3.6

268 recensioner

P.M.M

2023-10-22

Jag blev besviken, med tanke pÄ att första boken var bra. HÀr var sprÄket mer stapplande, med ofullstÀndiga meningar, tankehopp och sprÄkliga fel. NÄgon beskrivs ha grÄ pupiller (istÀllet för iris) och nÄgon annan blir blÀndad av ljus i irisen.. Ingela Àr jÀttemÀtt, men superhungrig och mÄste fÄ nÄt i sig genast osv. Personer fÄr helt olika födelsedatum, men det har inte ens nÄgon relevans för handlingen. Hur det kan gÄ runt poliser med sÄna rasistiska och kvinnofientliga Äsikter och lufta dem sÄ öppet pÄ 2020-talet utan att arbetsledaren ens reagerar kÀnns inte heller trovÀrdigt. Det kunde varit en bra bok om ett viktigt och angelÀget Àmne, som Àr aktuellt Àn idag, men den blev svÄrlÀst och irriterande istÀllet. Synd pÄ en bra story.

AnnaCarin

2022-09-28

Snudd pÄ 5 igen. Bra story. Borde lÀsas av alla som tycker att det Àr sjÀlvklart pÄ att göra skillnad pÄ mÀnniskor och mÀnniskor genom att t ex tvÄngsomhÀnderta barn.

Susanne

2022-09-26

OsammanhÀngane och rörig bok