(2847)

Offer utan ansikte

ljudbok och e-bok


Den första boken i serien om Fabian Risk.

En trÀslöjdslÀrare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto frÄn början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.

Fabian Risk ÄtervÀnder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i mÄnga Är ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlÀnda till det nya huset förrÀn han blir inkallad att bistÄ i utredningen av mordfallet. Offret Àr en av hans gamla klasskamrater och snart stÄr det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som lÄngt ifrÄn Àr slutförd.

Fabian dras djupare och djupare ned i utredningen, som vÀcker minnen av förtrÀngda tonÄrsförÀlskelser och brutal mobbning under skoltiden. Minnen han Àr allt annat Àn stolt över. Snart Àr han insnÀrjd i ett fall dÀr inget riktigt Àr vad det tycks vara. DÀr jakten pÄ en undanglidande mördare driver Fabian att ta allt större risker för att komma framÄt i utredningen. Risker som fÄr ödesdigra konsekvenser för bÄde honom sjÀlv och hans omgivning.

I Offer utan ansikte tar den erfarne manusförfattaren Stefan Ahnhem den svenska spÀnningsromanen till nya höjder med ett intelligent kollage av psykologisk thriller, amerikansk seriemördaraction och skÄnsk deckartradition. En tÀt skildring av vad mobbning och utsatthet i barndomen kan göra med mÀnniskor.

Stefan Ahnhem tilldelades debutantpriset Crimetime Specsavers Award 2015, för Offer utan ansikte.


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

4.0

2847 recensioner

Anonym

2024-03-07

Verkligen bra bok men upplÀsare var extremt trÄkig, ingen inlevelse, uttalsfel och takt-fel. Enerverande lyssning eftersom boken i sig var jÀttebra och upplÀsare gjorde den inte rÀttvisa.

Oscar

2024-02-11

Man fÀsts och kan inte sluta lÀsa tills man fÄtt svar pÄ sina frÄgor <3

Lexie

2024-01-31

mycket spÀnnande bok men lite lÄngsökt