(6)

Odysseus pojke

ljudbok och e-bok


Telemakos, Odysseus son, har inte mÄnga jÀmnÄriga vÀnner pÄ Ithaka. Mest Àr han hemma i palatset, med sin mamma Penelope och barnsköterskan Eurykleia. Han tÀnker mycket pÄ sin pappa som han aldrig hann lÀra kÀnna. Odysseus drog ut i krig, lÄngt borta i Troja, och har inte kommit tillbaka till ön. PÄ kvÀllarna hÀnder det att Eurykleia sÀtter sig pÄ sÀngkanten och berÀttar fantastiska historier om Odysseus hjÀltedÄd, och Telemakos Àlskar att lyssna och fantisera om att hans pappa ska komma hem.

Men Ären gÄr. Snart Àr Telemakos en ung man och mÄste sjÀlv ta ansvar för sin egen och sitt lands framtid. Ska han gÄ i sin pappas fotspÄr? Eller finns det ett annat sÀtt att vÀxa upp till man?

"Odysseus pojke" Àr en högklassig allÄldersroman som rymmer bÄde en lyhörd uppvÀxtskildring och en spÀnnande ÀventyrsberÀttelse, byggd pÄ den grekiska mytologin, om Odysseus vindlande resor pÄ havet efter kriget i Troja.

Annika Thor Ă€r en av vĂ„ra verkligt stora berĂ€ttare. I "Odysseus pojke" skriver hon om teman som Ă€r bĂ„de tidlösa och skrĂ€mmande aktuella: Att lĂ€ngta efter en förĂ€lder man aldrig har kĂ€nt. Att förstĂ„ vad krig gör med mĂ€nniskan – och att vĂ€lja ett annat liv Ă€n krigarens och hjĂ€ltens.

Lyssna ocksÄ pÄ Annikas andra böcker: "Odjuret i labyrinten" och "En ö i havet"!



4.3

6 recensioner

Mila

2023-01-16

Jag lĂ€ste antikenskultur o samhĂ€lls liv pĂ„ lunds universitet pga thomas danielssons brillianta ”0dysseus resa”. Det upphör aldrig vara historier som facinerar