(53)

Odjuret

ljudbok och e-bok


Ulla Trenters klassiska Harry Friberg-deckare!

I en övergiven varubil i skogen hittar fotografen Harry Friberg den dyrbara bronsstatyetten »Odjuret«, förestÀllande en kimÀra. »Odjuret« försvinner, men dyker snart upp i en monter pÄ NK i Stockholm, för att snart Äterigen försvinna. Harry bestÀmmer sig för att undersöka saken. Han anar snabbt orÄd nÀr det exklusiva varuhusets marknadschef faller ner död, förgiftad av en bit choklad, och Astrid, den vackra reklamchefen, blir anfallen pÄ takterrassen.

Sökandet efter mördaren gÄr frÄn Stockholm till ett hotell vid Piccadilly Circus i London, för att avslutas med en nattlig jakt genom det ödsliga varuhuset...

ULLA TRENTER [1936–2019] Ă€r en av Sveriges mest framstĂ„ende deckarförfattare. Hennes författarbana inleddes efter maken Stieg Trenters bortgĂ„ng dĂ„ Ulla slutförde Stiegs pĂ„började deckare Rosenkavaljeren. Hon skrev dĂ€refter ett stort antal kriminalromaner, mĂ„nga av dem med fotografen Harry Friberg och kriminalaren Vesper Johnson som huvudfigurer. Ulla var Ă€ven medlem i Svenska Deckarakademin och hon var verksam som översĂ€ttare. Förutom Odjuret finns nu Ă€ven Kungens lilla piga och PĂ„fĂ„geln som ljudböcker, som en del av Modernistas nyutgivning av Ulla Trenters kriminalromaner.


UpplÀsare: Lars Winclair
LĂ€ngd:

3.6

53 recensioner

Jo

2022-10-19

Bra upplÀsare.