(1)

Och vet inte vart

ljudbok och e-bok


NÀr paret Anna och Sal Àr pÄ vÀg till Colombia för att adoptera tvÄ bröder, tre och fyra Är gamla, kÀnner Anna oron och paniken komma krypande. TÀnk om barnen Àr sjuka, rÀdda eller helt enkelt inte vill följa med? Helst vill hon bara vÀnda om och Äka hem.

De hÀmtar pojkarna Abél och José och stannar kvar i landet nÄgra veckor för att lÀra kÀnna varandra och försöka bli en familj. Men snart besannas Annas farhÄgor. Pojkarna förblir oÄtkomliga och betraktar mest Anna och Sal som señor och señora, nÄgra vuxna som ger dem mat och nya klÀder. José Àr dessutom sjuk och faller stundtals i koma, men lÀkarna kan inte stÀlla nÄgon diagnos.

VĂ€l hemma i Sverige blir det inte bĂ€ttre. Problemen med JosĂ© eskalerar – han fĂ„r stĂ€ndiga raseriutbrott, pratar mycket om döden och Ă€r föraktfullt avstĂ„ndstagande, framför allt gentemot Anna. AbĂ©l Ă€r mer öppen och nyfiken, men vill mest vara till lags. Den nĂ€rhet och kĂ€rlek till barnen som Anna och Sal sĂ„ lĂ€nge lĂ€ngtat efter infinner sig inte. Anna kĂ€nner skuld och ju lĂ€ngre tiden gĂ„r, desto mer mardrömslik blir tillvaron.

Och vet inte vart Àr en stark, Àrlig och gripande historia om hur livet inte alltid blir som man har tÀnkt sig. Boken Àr delvis sjÀlvbiografisk