(262)

Obscuritas

ljudbok och e-bok


Startskottet pÄ en ny deckarserie av David Lagercrantz!

Det Àr sommaren 2003 och USA har just invaderat Irak. I Stockholm mördas en fotbollsdomare med ett förflutet i Afghanistan. VildhjÀrnan och fotbollspappan Giuseppe Costa hÀktas för brottet och fallet ser solklart ut. Men Costa vÀgrar att erkÀnna mordet och polischefen beslutar att anlita professor Hans Rekke, vÀrldsledande expert pÄ förhörstekniker. Finns det nÄgon som kan knÀcka Costa Àr det han.

Men ingenting blir som polisen förvÀntat sig. Rekke tar emot utredningsgruppen i sitt stora, flotta hus i Djursholm. Han sÄgar hela utredningen i en svindlande skarp uppvisning - och snart faller den ihop. Costa slÀpps pÄ fri fot och polisen stÄr plötsligt helt utan spÄr. Bara Micaela Vargas, den unga nÀrpolisen frÄn Husby, som mest pÄ nÄder tagits in i utredningen, vÀgrar slÀppa fallet. Hon försöker fÄ tag pÄ Rekke, som dock inte svarar pÄ hennes kontaktförsök.

Men sÄ möts Rekke och Vargas igen, under dramatiska omstÀndigheter, och detta omaka par bestÀmmer sig för att lösa fallet som tycks alltmer gÄtfullt. Det leder till CIA:s jakt pÄ terrorister, och talibanernas krig mot musiken. Vem var fotbollsdomaren egentligen? Offer eller gÀrningsman?

Obscuritas Àr smart och spÀnnande strÀcklÀsning dÀr ingenting riktigt Àr vad det ser ut att vara.

"David Lagercrantz kopplar greppet. Obscuritas Àr finkalibrerad och gripande."

Svenska Dagbladet

"Lagercrantz visar en nÀstan faderlig omsorg om sina karaktÀrer."

Dagens Nyheter

"Ja, jag fÄr kapitulera. David Lagercrantz vet hur man gör."

Expressen

"Lagercrantz skriver skickligt och lekande lÀtt."

Ystads Allehanda


UpplÀsare: Reine Brynolfsson
LĂ€ngd:

3.6

262 recensioner

Maria

2022-07-21

En slÀng av Sherlock Holmes och doktor Watson, men alla smÄ likheter som gör analogin desto tydligare. Det finns till och med Fru Hansson som Àr personifierad Mrs Hudson. Men ny och aktuell tema. SpÀnnande att följa

Anders

2022-03-06

Nej, tyvÀrr inget sÀrskilt. Jag hade hoppats det.

lars

2022-01-19

VÀntar med spÀnning pÄ del tvÄ.