(3)

När skuggor faller

e-bok


Om du läser det här brevet är jag död och jag skulle vara mycket tacksam om du kan lösa mordet på mig.

Rättsläkaren Samantha Owens känner att livet äntligen har börjat återgå till det normala efter den fruktansvärda personliga förlust hon genomlidit. Men just som hon funnit sig tillrätta på sin nya arbetsplats på Georgetown University slås illusionen i spillror. Hon får ett brev från en död man som bönfaller henne att lösa mordet på honom. Det finns bara en hake. Eftersom allt tyder på att Timothy Savage var en sinnessjuk man som begick självmord är fallet redan är nedlagt.

När Sam får reda på att Savage har lämnat ett testamente där han ber henne obducera hans kropp känner hon sig tvungen att titta närmare på fallet. Obduktionen visar tydliga tecken på att han verkligen blev mördad. Dessutom upptäcker hon dna på kroppen från ett kidnappat barn vars kvarlevor hittades flera år tidigare.

Utredningen för Sam vidare till skuggorna av ett tjugo år gammalt mysterium som måste lösas för att hon ska kunna fastställa vad som egentligen hände med Savage. Ingenting verkar stämma vid en första anblick, men en sak står klar - någon är extremt rädd för att sanningen ska uppdagas, särskilt av Samantha Owens.