(2618)

När ingen lyssnar

ljudbok och e-bok


Den definitiva storyn om nätverket Foxtrot, dess ledare Rawa Majid – och hur ingen lyssnade på varningarna om vad som skulle komma att ske.

I en sömnig fransk småstad startar en osannolik kedja av händelser som ska förändra spelreglerna i kampen mot den organiserade brottsligheten. När den krypterade tjänsten Encrochat knäcks kan rättsväsendet i realtid följa kommunikationen mellan drogkurirer, gängledare och tonåriga mordkommandon.

För att rädda liv måste polisen agera snabbt, utan att avslöja att man lyssnar. Bland de kriminella sker allt fler oväntade gripanden. Fram träder också nya spelare och nya nätverk, drivna av heder och hämndlystnad i slaget om narkotikamarknaden. Ett namn kommer särskilt att gäcka utredarna: Den kurdiska räven.

Med den hyllade debuten "Tills alla dör" gav Diamant Salihu en unik inblick i de kriminella nätverkens inre liv. I "När ingen lyssnar" fortsätter han teckna en fördjupad bild av ett av samtidens mest akuta samhällsproblem.



4.3

2618 recensioner

Dana

2024-03-03

Bra bok som ger överblick hur alla dessa händelser hänger ihop. Svårt ibland att hålla isär namn och grupptillhörighet… redan spindelnätet

Helena

2024-01-27

oerhört bra bok. Kunde inte sluta lyssna!

Anna-Karin

2024-01-17

Intressant bok om gängkriminaliteten och utredningarna kring bl a Encrochat. Dock är det ingen tydlig röd tråd och så många olika personer att hålla reda på, så boken känns lite rörig. Inte heller lika mycket bakgrund till gängen och skjutningarna som Tills alla dör gav.