(189)

Nordisk mytologi - Vikingatidens gudar och hjältar

ljudbok och e-bok


Möt vikingarnas gudar och hjältar.

Här berättas de gamla sagorna om vikingarnas gudar, hjältar och jättar på ett levande och lärorikt sätt. Vi får veta hur de första människorna Ask och Embla blev till, hur åskguden Tor fick sin hammare och vi får följa med på flera av Lokes äventyr i Asgård och Jotunheim. Här möter vi även den vackra och gode guden Balder, fruktbarhetsgudinnan Freja, kärlekens och kunskapens gudinna Idun och nornorna ödesgudinnorna som sitter vid Yggdrasils rötter och spinner världens öde.

Det finns rysliga varelser som Fenrisulven och Midgårdsormen. Och katastrofen Ragnarök – vad hände vid gudarnas domedag?

Vi får även veta bakgrunden till de fornnordiska sagorna och hur de har bevarats in i vår tid.



3.8

189 recensioner

Linnea

2024-01-24

Bra och intressant bok bra berättare!

Förnamn

2023-11-24

Lite märklig uppläsning tycker jag. Ibland känns den allmänna tonen som att jag lyssnar på någon som försöker förklara något för en femåring, och ibland blir det betoning av så många ord i varje mening att det känns som att åka puckelpist. "Munin" verkar ha blivit till "Mumin" också, vilket ju är en annan fantasivärld. Det märks ibland att det är en översättning när man hör engelska uttryck översatta rakt av. Angående innehållet så känns början mycket mer som en "exposition dump" än ett narrativ. Det är lite som att lyssna på små faktarutor som listar egenskaper hos platser och personer, vilket lätt blir enformigt. Men kanske finns inte så mycket mer bevarat än dessa beskrivningar, och då kan man inte kräva mer. --- Recensionsfältet ber mig vara "konstruktiv"... Varför det? Det är en recension från en lyssnare till andra lyssnare – inte återkoppling till producenten eller ett utvecklingsmöte mellan kollegor. Den som vill förbättra något får väl destillera fram det konstruktiva på egen hand. Seriöst...

Catarina

2023-07-07

Mysigt att lyssna på innan sömnen kommer.