(141)

Nomad

ljudbok och e-bok


Att vandra har blivit en livsstil

”Bland dessa tusenĂ„riga berg kĂ€nde jag mig sĂ„ sedd, sĂ„ hĂ„llen, sĂ„ ett med livet. Jag ville stanna dĂ€r för evigt och varje minut och varje andetag var som plĂ„ster pĂ„ alla sĂ„r jag nĂ„gonsin haft.”

MÀnniskan har alltid varit en vandrande nomad, pÄ ett eller annat sÀtt. Har det inte handlat om att jaga efter föda sÄ har det varit för att utforska oss sjÀlva och livets alla mysterier. Vi utvecklas nÀr vi Àr i rörelse, bÄde fysiskt och psykiskt.

Idag Ă€gnar sig en fjĂ€rdedel av svenskarna helst Ă„t vandring under en semester i Sverige, enligt Svenska Turistföreningen. Naturen Ă€r inte bara en plats för Ă„terhĂ€mtning och lĂ€kning. Den kan Ă€ven vara en kroppslig och sjĂ€lslig trĂ€ningslokal. Genom att koppla ner teknologin och istĂ€llet koppla upp oss mot naturen stĂ€rker vi relationen till vĂ„r jord och vĂ„r hĂ€lsa – ett steg i taget.

I Nomad utforskar hĂ€lsoförfattaren Ulrica Norberg den nya globala livsstilstrenden nomadism. Hon förklarar vad som hĂ€nder i kroppen och varför vandring hjĂ€lper oss att hitta mer balans, oavsett var i livet vi befinner oss. Boken Ă€r Ă€ven en guide till nĂ„gra av de bĂ€sta vandringslederna – i Sverige och utomlands. Den innehĂ„ller ocksĂ„ praktiska tips och smarta packningslistor.

Tiden Àr inne för oss alla att komma i kontakt med vÄr egen inre nomad.

***

ULRICA NORBERG har rest och vandrat vĂ€rlden över de senaste tjugo Ă„ren och har skrivit ett tiotal böcker om yoga, hĂ€lsa och trĂ€ning, bland annat bĂ€stsĂ€ljande Yoga en kvart om dagen, Poweryoga,ÅterhĂ€mtning och Andas. Förutom författare Ă€r hon en av Nordens mest populĂ€ra och erfarna yogalĂ€rare.


UpplÀsare: Ulrica Norberg
LĂ€ngd:

3.5

141 recensioner

Mamma

2021-12-20

TrÄkig .

Jeanette

2021-01-26

Mysig berÀttelse om vandring med lite tips pÄ vÀgen.

Mita

2020-10-29

Tröst o inspiration, tack