(0)

Noll koll / Sicken sniken

e-bok


Noll koll/Sicken sniken Ă€r en bok om girighet och om att aldrig bli riktigt nöjd. Anneli, Hanna, Leo och Linus gĂ„r i samma klass. Gabriel, Petra, Pontus och Ritva arbetar pĂ„ samma skola. Åtta totalt olika personer med Ă„tta helt olika sĂ€tt att agera och reagera pĂ„. Noll koll Ă€r en berĂ€ttelse om rĂ€dslor och utanförskap, om skam och skuld, om snatteri och stöld, om fördomar och förutfattade meningar, om girighet och generositet.

Noll koll/Sicken sniken Ă€r den tredje dubbelboken i crossoverserien DÖDSSYNDERNA. Serien bestĂ„r av sju böcker - en om varje dödssynd. Varje bok Ă€r en dubbelbok och kan lĂ€sas frĂ„n tvĂ„ hĂ„ll. Det Ă€r du som lĂ€sare som bestĂ€mmer vilken version du vill ha först - ungdomsupplevelsen Noll koll eller vuxenvarianten Sicken sniken?

Alla böcker i serien utspelar sig bland ungdomar och vuxna, elever och personal pÄ Höglandaskolan. I Noll koll följer du fyra klasskompisar. I Sicken sniken följer du fyra kollegor.

Varje bok i serien DÖDSSYNDERNA vrider och vĂ€nder pĂ„ en dödssynd i taget. Hur funkar vi mĂ€nniskor? Hur blir vi som vi blir? Vad Ă€r ont och vad Ă€r gott? Vad Ă€r medfött och vad kan vi pĂ„verka? Vad gör vi för vĂ„r egen skull? Vad gör vi för andras? Var gĂ„r vĂ„ra grĂ€nser för vad som Ă€r ok? Vad visar vi utĂ„t? Vad hĂ„ller vi för oss sjĂ€lva? Alla har vi gĂ„tt i skolan. Alla tror vi oss kĂ€nna vĂ„ra kompisar och kollegor. Men vad hĂ€nder om vi skrapar lite pĂ„ ytan och kommer in under skinnet?