(17)

Nightflyers

e-bok


NÀr en vetenskaplig expedition gör sig redo att söka efter en mytomspunnen utomjordisk ras Àr det bara skeppet Nightflyer som stÄr tillgÀngligt. BesÀttningen bestÄr endast av kaptenen Royd Eris, som presenterar sig genom ett spöklikt hologram.

Kaptenens ovillighet att visa sig för forskarna Àr dock inte det enda som orsakar oro. Med i expeditionen finns en telepat som frÄn första stund kÀnner av en farlig nÀrvaro. De Àr inte ensamma ombord Nightflyer.

Endast forskaren Melantha Jhirl har nu möjlighet att lösa mysteriet. NÀr allt fler oförklarliga hÀndelser intrÀffar faller det pÄ hennes bord att utreda om hotet Àr verkligt.

Men först mÄste hon hÄlla sig levande.

Nightflyers Àr en skrÀmmande science fiction-berÀttelse av den bÀstsÀljande författaren bakom Game of Thrones. Denna moderna klassiker blev i samband med originalutgivningen 1980 nominerad till det prestigefyllda Hugo Award och har vunnit ett flertal priser, bland andra Locus Award och Seiun Award. Den har filmatiserats och gjorts som originalserie pÄ SYFY och Netflix och med hjÀlp av fantastiska helsidesillustrationer tas detta hyllade epos till nya höjder.