(34)

Ni kommer sakna mig

e-bok


Jag Àr sjutton Är. Det har gÄttt mindre Àn 24 timmar sen jag bestÀmde mig för att bli vuxen och jag Àr redan kriminell. Nu Àr jag pÄ rymmen frÄn polisen i skogen.

NÀr mamma Äker till Dalarna med sin nya kÀrlek och pappa flyger till Mallorca med sin nya familj blir My ensam kvar i stan pÄ sommarlovet. BÄda förÀldrarna tror att My Àr med den andra. IstÀllet för att avslöja misstaget bestÀmmer hon sig för att dra och klara sig pÄ egen hand. Om hon inte Àr önskvÀrd sÄ ska de slippa henne.

Det blir startskottet pÄ nÄgra turbulenta mÄnader dÀr My fÄr lÀra sig allt om att överleva utan jobb och utan pengar. Hon bryter sig in i huset hon bodde i som liten i ett desperat försök att hitta tillbaka till en tryggare tillvaro. Hon bosÀtter sig i ett lÀger i skogen, befolkat av mÀnniskor som vill leva utanför samhÀllet, hamnar i hÀnderna pÄ knarklangare och andra som vet att utnyttja unga utsatta tjejer - men aldrig nÄgonsin ser hon sig sjÀlv som ett offer.

Moa Herngren har skrivit en actionfylld bok om det hÄrda livet i utkanten av tillvaron för en ung mÀnniska som tror att hon Àr odödlig, men bÀr sina kÀnslor utanpÄ kroppen. Det Àr oavbrutet spÀnnande och ett rasande tempo frÄn början till slut.

"...en historia som Àr svÄr att slÀppa. Beskrivningarna av miljö och personer kÀnns Àkta och berör." Anna Wilner, BTJ om debutboken Homecoming Queen



3.7

34 recensioner

Andeléne

2021-09-07

SÄ bra och spÀnnande, helt klart en favorit!