(81)

Neo sapiens - Anno 2073

ljudbok och e-bok


NÀr Linn Andersen bestÀmmer sig för att föda ett konventionellt barn blir hon motarbetad av systemet. IstÀllet rekommenderas en Neo baby, ett certifierat embryo med biogenetiskt odlad hjÀrna. Linn blir misstÀnksam, börjar grÀva och dras in i en hÀndelsekedja som till sist tvingar in henne i en desperat kamp mot en empatilös fiende. En grupp artificiella intelligenser har bestÀmt sig för att lÄta evolutionen gÄ vidare och förpassa mÀnniskoslÀktet in i historien.

Neo Sapiens utspelar sig Är 2073 nÀr vi lever sida vid sida med artificiella intelligenser. Det Àr första delen i en trilogi med ambitionen att mÄla bilden av framtiden och hur den kan komma att se ut under övergÄngsstadiet. Inspiration Àr utvecklingen inom AI och böcker som Life 3.0, Superintelligens och Homo Deus.

"Vad skulle hÀnda om antalet artificiella intelligenser, ai, till slut blir sÄ mÄnga att de blir en maktfaktor? Eller sÄ smarta att de anser mÀnniskan som ett hinder pÄ vÀgen mot en bÀttre vÀrld? Kan mÀnniskan stoppa detta? Johan Leth har skrivit en tankevÀckande och spÀnnande första del i en romanserie som stÀller dessa frÄgor pÄ sin spets."

Briljant! tycker BTJ's lektör Clas Svahn som ger denna dystopiska spÀnningsroman högsta betyg. (BTJ-hÀfte nr 24 2020.)


UpplÀsare: Bobo Engström
LĂ€ngd:

3.6

81 recensioner

Maria

2024-02-07

Fastnade aldrig för huvudpersonerna, platta. LÀste tvÄ tredjedelar men gav sedan upp.

Niklas

2023-11-20

Lite skrÀmmande och kanske möjlig framtid. UpplÀsaren drar ner betyget nÄgot.

Anonym

2023-08-21

Boken Àr bra ... dock Àr upplevelsen stundtals som att lyssna pÄ en dokumentÀr.