(40)

Nelson Mandela - Ett liv

e-bok


HÀr Àr en lÀttlÀst biografi om Nelson Mandela och hans kamp för allas lika rÀttigheter. Det Àr en berÀttelse om hans liv. Boken Àr fylld med fotografiska bilder som illustrerar och stödjer texten.

Nelson Mandela föddes 1918 i Sydafrika och dog, nÀstan hundra Är senare, i samma land. Han var politikern, advokaten och statsmannen som hela livet kÀmpade för allas lika rÀttigheter.

Engagemanget kostade honom hans frihet och han satt i fÀngelse i flera Är. 1990 slÀpptes han och blev hela vÀrldens frihetskÀmpe mot apartheidsystemet.

Mellan 1994-1999 var han Sydafrikas president, den förste som blev vald genom demokratiska val och med röstrÀtt för hela befolkningen.

Ett liv Ă€r serien med lĂ€ttlĂ€sta biografier. HĂ€r finns utrymme för lĂ€ngre och mer djupgĂ„ende resonemang, vilket gör böckerna lĂ€mpliga att anvĂ€nda i undervisningen – och att sĂ€tta i hĂ€nderna pĂ„ den elev som gĂ€rna lĂ€ser om personer som förĂ€ndrat sin tid och pĂ„verkat hur vĂ„rt samhĂ€lle ser ut i dag.

LÀttlÀsta böcker frÄn Vilja Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för en vuxen lÀsare.