(3)

Nelly Sachs kommer aldrig fram till havet

e-bok


En dotter kommer till mentalsjukhuset Beckomberga för att besöka sin pappa, den livshungrige och dödslÀngtande Jimmie Darling. Beckomberga ska snart stÀnga för gott, men för en tid blir denna isolerade vÀrld hennes andra hem och flera av de intagna hennes vÀnner.

Mor och dotter, Edith Ewing Bouvier Beale och Edith Bouvier Beale, lever i ett förfallet hus bland de rika i East Hampton, vid Atlantkusten norr om New York. TvÀttbjörnar och katter rör sig i huset, havsfÄglar flyger in och ut genom krossade fönster. Inga nya besökare kommer lÀngre, bara mÀnniskor och drömmar frÄn förr. Det hÀr Àr moderns och dotters rike, hÀr Àr de fria och suverÀna, stjÀrnor i sina egna liv.

I en övergiven skyskrapa nÄgonstans i Detroit befinner sig Carter och Vladimir. Vladimir vill att Carter ska hjÀlpa honom att dö. I en annan del av staden finns Vladimirs tvillingbror Jack, som Carter tidigare levt med. Tillsammans har de ett barn som hon inte lÀngre trÀffar. Utanför förvandlas vÀrlden, blir lÄngsamt till ruiner.

I tre pjÀser som nyligen spelats pÄ scener i Stockholm ger Sara Stridsberg röst Ät fÄngna och suverÀna, besegrade och odödliga.