(596)

Nelly Rapp och gastarna i skolan

ljudbok och e-bok


Nelly och Valle har blivit mÀstare pÄ att tackla monster och andra farligheter med hjÀlp av sina "tre L": lugn, lÀrdom och list. Men rÀcker detta som metod om man vill fÄ tre skoltrötta gastar att lÀra sig lÀsa och rÀkna?

Nelly och Valle Àr pÄ cykelsemester. Deras lÀrare frÄn Monsterakademin, LENA-SLEVA, har tipsat dem om att slÄ lÀger nÀra en nedlagd skola. LÀgerplatsen ser idyllisk ut, men pÄ natten trÀnger höga skrik ut frÄn den gamla skolan. UppskrÀmda smyger de dit och möts av en mÀrklig syn: ett gammalt spöke försöker rytande fÄ tre sjövilda gastar att lÀra sig lÀsa och rÀkna. Han berÀttar uppgivet att detta Àr hans sista uppdrag innan han kan fÄ frid.

Nelly och Valle inser att de mÄste hjÀlpa honom, och spöket lÄter dem tacksamt ta över undervisningen. De börjar med att lÄta gastarna vara med och bestÀmma, dÀrefter anvÀnder de sina "tre L" ovanligt listigt ...

Det sjuttonde Àventyret med Nelly Rapp Àr inte bara myslÀskigt, roligt och lÀttlÀst - det kan Àven ses som ett kul och udda inslag i skoldebatten.



4.5

596 recensioner

Elin

2023-09-21

Superbra!đŸ‘đŸ‘đŸ„ł

Ingrid

2023-05-12

HjÀlp! Jag blev ju rÀdd!

Elvy

2023-04-07

VÀrldens bÀsta bok