(611)

Nattrodd

ljudbok och e-bok


Vid klipphÀllen dÀr hon och Alice hade badat fötterna pÄ eftermiddagen lÄg en eka. En tjÀrad eka som trots mÄnljuset var sÄ kolsvart att den framtrÀdde som en silhuett mot stenen och vattnet. Ingen satt i den. Det var dunsen nÀr den slog emot klippan som hade vÀckt henne. Monika blinkade igen, riktigt knep ihop ögonen för att tvinga bort bilden frÄn sin nÀthinna. NÀr hon öppnade dem igen lÄg ekan fortfarande dÀr, orörlig i den vindstilla natten. Ekan. Den fördömda ekan. Den har hittat mig.

I över sjuttio Är har de tvÄ vÀnnerna kÀnt varandra. I över femtio Är har de varje sommar campat pÄ samma ö. I över sextio Är har de delat en mörk hemlighet som mitt i skÀrgÄrdsidyllen plötsligt gör sig pÄmind och hotar att ta livet av dem bÄda. Nattrodd Àr John Ajvide Lindqvists andra novell skriven för och utgiven av förlaget, tidigare har Novellix publicerat novellen Speciella omstÀndigheter.

»Nattrodd börjar vardagligt men det finns gamla och sjÀlvklart hemska minnen pÄ ön dÀr den utspelar sig. Perfekt lÀsning nÀr höstmörkret börjar sÀnka sig över landet.«

Jan Eklund, Dagens Nyheter



3.7

611 recensioner

P?l

2022-12-07

LÀsvÀrd, med Fin balans i tempo och en trovÀrdig historia med fokus pÄ mÀnskliga relationer. DÀrför betydligt mindre kaotisk och fylld av fantasi-foster som mÄnga av A. Lindqvists andra berÀttelser (som jag Àlskar).

Malou

2021-05-01

I ❀ u Ajvide!

Margareta

2021-02-26

Författaren lÀser otroligt bra