(4)

Strykpojken

e-bok


"Elles andetag Àr korta och snabba. Hon Àr tillbaka i mörkret. LÄngsamt rör hon sig mellan trÀden. Det spelar ingen roll vilken vÀg hon vÀljer, hon kommer ÀndÄ alltid fram till samma stÀlle. Lekplatsen i skogen. Och han finns dÀr nÄgonstans. Han vÀntar. Han kommer alltid att hitta henne."

I ett skogsomrÄde i Disby ligger en övergiven gammal lekplats. DÀr hÀnde nÄgot fasansfullt en gÄng för mÄnga Är sedan. Alla i det lilla samhÀllet kÀnner till historien, men ingen pratar om den.

Tess, André och Elle ses vid den gamla lekplatsen efter ett lÄngt sommarlov. Elle har nÄgot viktigt att berÀtta - men kvÀllen slutar i en fruktansvÀrd olycka. Tess förlorar sin bÀsta vÀn och André sin första flickvÀn. Tess och André tÄl inte varandra, men bÄda Àlskade Elle. Och snart inser de att det var nÄgot viktigt hon försökte berÀtta för dem den dÀr kvÀllen. BÄda tvÄ börjar drömma mardrömmar. Om en ond pojke. Han skrÀmmer dem och gör dem illa. NÀr de vaknar upp har de blÄmÀrken. Hur Àr det möjligt? Sömn Àr livsviktigt, om vi inte fÄr sova blir vi galna. Men vad hÀnder om man Àr för rÀdd för att somna? Tess och André mÄste ta reda pÄ vem pojken Àr, vad som hÀnt honom och vad han vill. Annars kommer de kanske inte vakna nÀsta morgon.

Strykpojken Àr första delen i Nattlandet, en ny skrÀcktrilogi av Lena Ollmark, om hÀmnd och fasa i en vÀrld av goda och onda drömmar.



4.0

4 recensioner

Roland

2024-02-14

Ruggigt bra!

Saga

2022-05-13

Bra