(269)

Nattkorpen

ljudbok och e-bok


”SĂ„ fĂ€ngslande att den faktiskt inte gĂ„r att slĂ€ppa.”

Stina Nylén, Göteborgs-Posten

Nattkorpen Àr den första delen i serien om MÄnvind & Hoff, en spÀnnande och hisnande vÀlskriven trilogi om barn pÄ samhÀllets botten i 1800-talets Stockholm.

Nattkorpen belönades med Augustpriset 2021 i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok. De första tvĂ„ delarna i serien, Nattkorpen och Tjuvdrottningen, vann Crimetime Award Årets barndeckare 2021. Nattkorpen belönades ocksĂ„ med Barnens Romanpris i Karlstad, i kategorin Årets spĂ€nningsbok. DödsĂ€ngeln valdes ut till IBBY Honour List 2024. Johan Rundberg tilldelades Astrid Lindgren-priset 2023 för förtjĂ€nstfullt författarskap inom barn- och ungdomslitteraturen.

Till den hÀr boken finns en lÀrarhandledning.

Vintern hÄller Stockholm i ett jÀrngrepp, tullarna Àr igensnöade och det gÄr varken att ta sig in eller ut ur staden. Mika har bott pÄ Barnhuset pÄ Drottninggatan i hela sitt liv. För att kunna överleva i 1800-talets Stockholm har hon utvecklat ett skarpt sinne för detaljer och hotfulla situationer. En natt lÀmnas en nyfödd flicka till barnhuset av en skrÀckslagen ung man. Det blir början pÄ en kedja av hÀndelser som ska försÀtta Mika i större fara Àn hon nÄgonsin kunnat förestÀlla sig.

LÀs ocksÄ Tjuvdrottningen , DödsÀngeln och Blodspakten.



4.5

269 recensioner

Linnéa

2023-09-27

Trögstartad men bra efter en bit in

Elina

2023-07-07

Extremt bra bok, vÀlskriven, tydligt sprÄk och bildliga beskrivningar. Rundberg gjorde perfekta inledningar för framtida böcker och lyckades verkligen fÄ lÀsaren/lyssnaren att fasta. Skulle dÀremot sÀga att vissa scener var aningen grova för ett barn av det kÀnsligare slaget. Utöver det sÄ hade jag bara önskat att huvudpersonen var nÄgot Är Àldre, dÄ det kÀnns orealistiskt att hon skulle ha varit 11Är med tanke pÄ allt som hÀnde.

Jenny

2023-06-28

Bra och spÀnnande barnbok Àven om den var lite blodig.