(833)

Natten

ljudbok och e-bok


"Natten" har tilldelats Svenska Dagbladets litteraturpris 2022 och Tidningen Vi:s litteraturpris 2022.

"Det Àr en roman som alla som nÄgon gÄng kÀnt kÀrlekens nÀrmast outhÀrdliga hetta dra igenom bröstet djupt kommer att kÀnna igen sig i." Svenska Dagbladet

”Sara Gordans nya roman Ă€r helt enkelt en brutalt Ă€rlig roman om hur moderskapet kĂ€nns, i din kropp sĂ„vĂ€l som i ditt hjĂ€rta." ETC

"Jag vet bara att vÄren knappt börjat, och att jag nog ÀndÄ redan lÀst en av Ärets bÀsta svenska romaner." Expressen

En mor söker sin försvunna tonĂ„rsdotter i natten. Flickan Ă€r sjuk och gĂ„r inte att nĂ„, mamman irrar pĂ„ gatorna eller sitter hemma och ringer alla hon kan komma pĂ„. Är det hennes oro som drivit bort dottern, och Ă€r oron befogad? I "Natten" minns modern ett förĂ€ldraskap i evig upprepning, frĂ„n vardag till akuta tillstĂ„nd. En berĂ€ttelse om vad som kan ta vid efter smĂ„barnsĂ„r och skilsmĂ€ssa, om utmattning och oro men framför allt om kĂ€rlek.

Sara Gordans "Natten" Àr en naken berÀttelse om en förÀlders kamp för sina barn.


UpplÀsare: Hanna Fred Ekman
LĂ€ngd:

4.1

833 recensioner

C

2024-01-01

Fantastisk bok. Den belyser problematik inom diabetes som Àr klockren och det behövs verkligen. Skildrar diabetesförÀldrars vardag men den belyser Àven oss "diabetesbarn", kÀnslan av att vilja vara som "alla andra", om att falla mellan stolarna och allt dÀr emellan. Tack Sara!

Anna

2023-11-06

Lite för mÄnga upprepningar som jag inte uppskattade. Inte sÄ bra upplÀsare: ett ord var fel uttalat och intonationen stÀmde inte med hur jag hade lÀst boken. BerÀttelsen Àr dÀremot stark.

Michael

2023-11-01

intressant , om mor och dotter relation. BerÀttelsen berör.