(38)

Nathalie - en delikat historia

ljudbok och e-bok


Över en miljon ex har sĂ„lts av denna innerliga och humoristiska saga om nyfunnen kĂ€rlek som lyser upp i sorgens efterspel och krossade hjĂ€rtan som finner lyckan pĂ„ de mĂ€rkligaste stĂ€llen. Mitt i denna parisiska berĂ€ttelse möter vi den underfundige svenska Markus (hĂ€rligt framstĂ€lld ur en fransmans perspektiv). Nathalie och François Ă€r det perfekta paret som lever ett drömliv. NĂ€r François plötsligt dör efter bara nĂ„gra Ă„rs Ă€ktenskap, Ă€r

Nathalie övertygad om att hon aldrig kommer att se Ät en annan man igen, speciellt

inte Ät en nördig och försynt svensk som hennes kollega Markus. Men en dag kysser

hon honom pÄ ren impuls, och en annorlunda romans börjar sakta men sÀkert spira

mellan dessa tvÄ omaka och komplicerade sjÀlar. Kapitlen i boken varvas av korta faktainslag, definitioner och anekdoter. Stilen Àr enkel, vÀlskriven och lagom nostalgisk. Boken var med i sista urvalet till Goncourtpriset 2009 och har belönats med ett flertal litteraturpriser.

David Foenkinos (f. 1974) Àr en av Frankrikes tio bÀst sÀljande författare. Denna hans

Ättonde, prisbelönta roman blev en stor succé och har sÄlt 1,1 miljon exemplar och översatts till tjugoÄtta sprÄk. Romanen har Àven filmatiserats. Filmen har premiÀr i Sverige juli 2012 med titeln Nathalie. Huvud rollen spelas av Audrey Tautou och svensken Markus av den belgiske humoristen François Damiens.



3.6

38 recensioner

AnnaKarin

2023-02-09

Underbar! <3