(50)

Naondel

ljudbok och e-bok


Naondel Àr den fristÄende fortsÀttningen pÄ Maria Turtschaninoffs succéroman Maresi. I Naondel fÄr Ursystrarna som grundade det Röda klostret med egna ord berÀtta sin historia.

Kabira har som ung flicka fÄtt i uppgift att vÄrda en kÀlla med bÄde goda och onda krafter. Men dÄ hon förÀlskar sig i visirens stiliga men sjÀlvupptagna son Iskan avslöjar hon kÀllans hemliga förmÄgor för honom. Iskan ser genast hur han kan anvÀnda kÀllans krafter för sina egna mörka syften, och Kabiras felsteg har fruktansvÀrda konsekvenser bÄde för henne sjÀlv och hela hennes land.

FÄngad i Iskans harem fÄr Kabira snart sÀllskap av andra kvinnor: nomadflickan Garai, krigaren Sulani, drömvÀverskan Orseola och mÄnga fler. Systerskap och endrÀkt mellan kvinnorna uppstÄr inte av sig sjÀlv. Först dÄ de börjar samarbeta blir en flykt möjlig. Men den har ett pris, bÄde för dem som stannar och dem som flyr.

”Will stay with the reader long after the book is closed.”

THE GUARDIAN

”Suggestiv skildring av en vĂ€rld dĂ€r flickor Ă€r förtryckta, men kan fĂ„ kraft att slĂ„ sig fria.”

DAGENS NYHETER

”Naondel tĂ„l att jĂ€mföra med sĂ„ gott som vad som helst i genren, ocksĂ„ internationellt. Den Ă€r en bladvĂ€ndare, omsorgsfullt komponerad, mörk och mĂ„ngstĂ€mmig utan att man riskerar att tappa trĂ„den.”

HUFVUDSTADSBLADET

”Naondel Ă€r Maria Turtschaninoffs mest imponerande verk hittills”

KYRKPRESSEN

”AlltsĂ„ denna BOK!! Det Ă€r som Game of thrones fast sĂ„ vĂ€ldigt mycket bĂ€ttre. Och allt i kvinnoperspektiv!”

BLOGGEN PRICKIGA PAULA



4.4

50 recensioner

Therese

2024-02-07

Jag bara Àlskar Marias vackra berÀttelser och upplÀsning

Alice

2023-02-17

Underbar fortsĂ€ttning i Röda klostret-serien! Älskar den hĂ€r vĂ€rlden, den kĂ€nns mycket levande. VĂ€ldigt roligt att fĂ„ ta del av historien kring de första systrarna. KaraktĂ€rerna Ă€r precis som i första boken komplexa och nĂ€rvarande. Romanen innehĂ„ller en hel del mörker och riktigt svĂ„ra teman men det blir aldrig för tungt för att lĂ€sa, det vĂ€gs upp av ljuset som finns i det goda, det som lever, vĂ€xer och kĂ€mpar. Precis som i första boken Ă€r upplĂ€sningen av författaren sjĂ€lv perfekt utförd.