(3)

Människor till låns

ljudbok och e-bok


I dag ställs tuffare krav på medarbetarna än någonsin tidigare. De ska lägga ner sin själ i företaget och leva dess värderingar som om de ägde det. Dessutom förväntas de bli motiverade av ägarcentrerade mål som att fördubbla omsättningen. Men vem går igång på det, egentligen?

När kraven ökar är det naturligt att försöka jobba hårdare, istället för att anpassa vårt arbetssätt efter de nya förutsättningarna. Det gör att vi fortfarande uppmanar kollegorna att lösa problem genom att springa snabbare och lägga alltfler timmar på jobbet. Men det enda det leder till är organisationer som dräneras på engagemang och människor som blir utbrända och sjuka.

Därför behöver vi helt klart en förändring.

Vi måste lyssna till vad som krävs för att vi människor ska fungera, både privat och på jobbet. Företag med motiverade medarbetare har faktiskt en högre produktivitet, bättre lönsamhet och nöjdare kunder. De har dessutom lägre frånvaro och färre olyckor, så visst finns det mycket att tjäna på att behålla människors engagemang.

Människor till låns är en handbok för ledare på alla nivåer. Den visar hur och varför du ska ta hand om människorna omkring dig. Boken är en guide som visar ledarskapets betydelse för att bygga en organisation som hänger ihop även på sikt.

Även om boken är skriven utifrån ett företagsperspektiv är den troligen lika användbar för alla organisationer, från mindre föreningar till stora koncerner. För det är bara med hjälp av långsiktigt motiverade och uthålliga människor som arbetsgivare kan fortsätta att vara attraktiva och relevanta i framtiden.

Innehållsförteckning

Förord

För oss som vill växa

Det handlar om hjälpsamhet

Det handlar om hållbart engagemang

Det handlar om vägen framåt

Attrahera

Ett starkt varumärke

Hitta din målgrupp

Att välja varandra

Att snabbt komma igång

Utveckla

Skapa ditt dreamteam

Utveckla människors förutsättningar

Samsyn om framtiden

Träning som ökar förmågan

Avsluta

Att skapa ambassadörer

Några avslutande ord

Om författaren

Henrik Heslyk är psykologen som under tolv år var talent manager och hjälpte Securitas Direct och Verisure under deras expansiva resa genom Europa. Nu arbetar han som ledningsrådgivare, både i Sverige och internationellt, med att utveckla och implementera strategier inom hr-området.

Recensioner

"Enkelt språk, tydliga exempel […] Många tankar och konkreta användbara tips som kan hjälpa chefer i vardagen."

- Fredrik Bankler, BTJ-häftet nr 18, 2017

"Jag gillar den tydliga processen och flowet. Boken inspirerar mig verkligen att forska vidare i de här frågorna."

- Raoul Augustsson, vd Mockfjärds

--

Det här är en bok för dig som är intresserad av talent management, hr, ledningsgrupputveckling, rekrytering och talangutveckling. Boken ingår i förlagets serie Kunskap på nolltid.


Uppläsare: Henrik Heslyk
Längd: