(4)

Mytologi på 30 sekunder : den viktigaste klassiska myterna, gudarna, hjältarna och monstren, var och en förklarad på en halv minut

e-bok


Varför måste Herkules utföra sina tolv storverk? Hur fann Narcissus sitt livs kärlek? Och varför tog det Odysseus tio år att färdas åttio mil? Du kanske minns de här myterna, men kan du tillräckligt mycket om dem för att delta i en middagskonversation eller briljera med dina kunskaper i baren?

Mytologi på 30 sekunder beskriver de 50 viktigaste klassiska myterna och den underliggande meningen i dem på ett revolutionerande enkelt sätt - på bara två sidor, 300 ord och en bild vardera. Boken förklarar ursprunget till gudar, hjältar och monster i antikens Grekland och Rom samt de centrala poängerna i berättelserna om dem. Dessutom presenteras de sju största diktarna och dramatikerna under antiken. I denna unika bok har du chansen att lära dig de antika myterna på kortare tid än det tar att blinka med ett cyklopöga.

Redaktören Robert A. Segal är professor i religionsvetenskap vid University of Aberdeen i Skottland. Han är en ledande auktoritet inom mytteori och författare.