(1972)

Mumiemysteriet

ljudbok och e-bok


Mumien pÄ museet har vaknat till liv och ska hÀmnas.

Vad hÀnder pÄ muséet i Valleby? StÀmmer det att den egyptiska mumien vaknat till liv efter 3 000 Är? Den skrÀckslagne nattvakten pÄstÄr, att han med egna ögon sett hur mumien gÄtt runt inne pÄ museet. Samma natt skars museets mest vÀrdefulla tavla ut ur sin ram. "Mumiens hÀmnd Àr fruktansvÀrd men rÀttvis", stÄr det i ett kvarlÀmnat brev, som samtidigt hotar med att fler tavlor kommer att försvinna om inte museet betalar en stor summa pengar. Men en död mumie har vÀl ingen nytta av pengar? Polisen stÄr rÄdvill och den omstridda museichefen Àr mycket upprörd. Lasse och Maja blir hÀr inkopplade pÄ ett mycket mÀrkligt fall.

LÀttlÀst, men inte lÀttlöst, Àr parollen bakom LasseMajas detektivbyrÄ - en av Sveriges största barnbokssuccéer genom tiderna med ca 15 miljoner böcker sÄlda vÀrlden över och översatta till ett 40-tal sprÄk. Martin Widmarks charmiga berÀttelser gör varje LasseMaja-bok till ett oemotstÄndligt lÀsÀventyr!



4.3

1972 recensioner

Haybe

2024-04-05

JĂ€ttebra ock kusligđŸ€©

Bella

2024-03-24

Helt okej men jag har lyssnat pÄ alla mysterium som finns av Lasse-Majas detektivbyrÄ sÄ jag fÄr lyssna om alla men eftersom jag redan lyssnat pÄ den sÄ va den ÀndÄ helt okej // Bella

Anonym

2024-02-28

Jag vill ha en till lite lÀskig Lasse-Maja bok