(31)

Morfarn som aldrig blev stor eller Min morfar har ADHD

ljudbok


Lilla Qu hĂ€lsar ofta pĂ„ hos morfar Röran, han heter egentligen Göran, men rörigt Ă€r vad det Ă€r. Mormor sĂ€ger att morfar Ă€r som en liten pojke inuti. Han springer omkring och hans tankar likasĂ„. Qu funderar pĂ„ om morfars tankar kan pausas. Skulle han kunna bli mer still? Finns det nĂ„gra sĂ€tt
?

Josefin Ringbom Àr född 1980 och bor i Visby med sambon och deras tvillingsöner. Hon arbetar som personlig assistent, mÄlar, skriver och förelÀser. Josefin trivs som bÀst nÀr hobby och arbete förs samman.

Hon har bÄde skrivit och illustrerat sin debutbok. Det har dock inte alltid varit en sjÀlvklarhet att det skulle bli sÄ. Intresset för konst har hÀngt med lÀnge, men skrivandet har varit en större utmaning. Josefin gick frÄn att kÀnna att allt snurrar i huvudet och inte kommer ut pÄ rÀtt sÀtt, till att fÄ hjÀlp att öppna luckan in till ordförrÄdet nÀr hon 2015 fick sin ADHD-diagnos. Hon startade bloggen Hudlös och Skitstark, ord som Àven beskriver hennes personlighet. Det har krÀvts stor styrka för att fÄ behÄlla den kÀnslomÀssiga delen av sig sjÀlv.

KaraktÀren Morfarn Àr baserad pÄ hennes pappa, artisten och allkonstnÀren Göran Ringbom.



4.3

31 recensioner

Bengt

2023-08-25

en fantastisk barnbok om ADHD

Helena

2022-11-07

Enkel och kÀrleksfull bok med konkreta beskrivningar kring hur det kan kÀnnas i kroppen vid ADHD.