(3)

More Fire

e-bok


»Ramqvist har en iakttagelseförmĂ„ga som heter duga och hon levererar utan att peka, utan att analysera och förklara vad som Ă€r rĂ€tt och fel. Hon berĂ€ttar, det handlar bĂ„de om henne sjĂ€lv och nĂ„gonting som Ă€r oĂ€ndligt mycket större, och hon gör det fĂ€ngslande och engagerande.« REBECKA GUNNARSSON, BORÅS TIDNING

Karolina Ramqvists första roman utspelar sig i Jamaica, dÀr huvudpersonen har blivit kvar i en absurd kÀnsla av frihet och tvÄng. Hon vet att hon Àr turist, och hon vet att hennes frihet Àr lÄnad eller stulen. Men landet dÀr slavhandeln en gÄng hade sitt starkaste fÀste öppnar hennes ögon.Hon börjar förstÄ att kolonialismens historia ocksÄ Àr hennes egen. BegÀret att veta och handla vÀxer sig starkare. Hon mÄste leva sitt uppror. I en kÀrlekshistoria med en ung man stÀlls allt pÄ sin spets.

More Fire Àr en berÀttelse om vÄld, sex och kÀrlek pÄ grÀnsen mellan den första och den tredje vÀrlden. More Fire Àr en roman om lÀngtan till nÄgot annat och om att vara eller inte vara fri, om att kunna eller inte kunna vÀlja.

KAROLINA RAMQVIST Àr en svensk journalist och författare. Hon har varit chefredaktör för tidskriften Arena och hennes texter har bland annat publicerats regelbundet i Dagens Nyheter. För sin roman FlickvÀnnen [2009] vann hon tidningen Vi:s litteraturpris och för Alltings början [2012] blev hon nominerad till Nöjesguidens Stockholmspris. More Fire Àr hennes debutroman frÄn 2002.

»More Fire Àr tillrÀckligt vÀlresearchad för att meritera sig för ett folkbildarpris«

BJÖRN WIMAN, EXPRESSEN

»En rundspark rakt i den vÀlgödda vÀrldens julskinka.« PIA ZANDELIN, EXPRESSEN