(430)

Mordet på Orientexpressen

ljudbok och e-bok


I en av litteraturhistoriens mest klassiska deckare reser en spektakulär skara tillsammans på den exklusiva Orientexpressen från Istanbul till Calais. För en av tågets passagerare ska resan bli den sista. När tåget fastnar i en snöstorm i bergen på Balkan uppdagas ett bestialiskt mord. Ombord i den luxuösa förstaklassvagnen finns lika många misstänkta som resenärer men också Hercule Poirot.

Mordet på Orientexpressen utkom år 1934 och översattes omedelbart till svenska. Flera generationer och en ny världskarta senare är Agatha Christies mästerligt komponerade intrig lika fascinerande. Skuld, rädsla och hämnd är universella teman som fortsätter att beröra människan.

Agatha Christie, Margery Allingham, Ngaio Marsh och Dorothy Sayers anses vara några av de ursprungliga Queens of Crime. De fyra deckardrottningarna uppfann den moderna deckargenren och har lästs världen över. Storytel är stolta över att presentera några av deras mest kända verk med ljudboksdrottningen Katarina Ewerlöf som uppläsare.

De här är de ultimata mysdeckarna, så kryp upp i soffan med en kopp te och njut!



4.1

430 recensioner

Sofie

2022-02-01

Mycket bra inläsning!

Gabriel

2021-11-11

Bra bok! Spännande och man känner sig delaktig men upplever ibland lätt förvirring över alla namn som uppstår genom berättelsens gång.

Saga

2021-11-02

Bra uppläsare o underhållande story :)