(659)

Mordet i Roslagen

ljudbok


Stockholm skakas av ett vĂ„ldsamt rĂ„n pĂ„ ett vĂ€xlingskontor. NĂ€stan samtidigt blir ett Ă€ldre par mördade och deras hus i Roslagen sprĂ€ngs sönder och samman. Medan polisen snabbt kan gripa rĂ„narna stĂ„r man handfallen inför det obegripliga dubbelmordet pĂ„ den nordupplĂ€ndska landsbygden. Åren gĂ„r utan att dĂ„det klaras upp. Men helt plötsligt, under utredningen av ett nytt fall mĂ„nga Ă„r senare, syns förgreningar som leder tillbaka i tiden, till inte bara det ena fallet utan bĂ„da.

Författaren Jan Olsson har varit verksam som polis i över 50 Är, bÄde inom tekniska roteln i Stockholm och som kommissarie pÄ rikskrim. Han har arbetat med utredningen om lasermannen John Ausonius och mordet pÄ Catrin da Costa. Han har Àven arbetat med fallet Quick, vilken han lÀmnade mot bakgrund av den inriktning utredningen tog. Han har Àven varit chef för polisens s.k. gÀrningsmannaprofilgrupp.

Författaren Reine Nelson har varit verksam som advokat i över 40 Är med inriktning pÄ brottmÄl och konkurser. Han har haft uppdrag som försvarare i bl.a. gÀngrelaterade brott, rÀttegÄngen mot Mille Markovic och omskrivna s.k. cold case-mord.

Plattformen för författarskapet i serien ”Polisen och advokaten” Ă€r, att med utgĂ„ngspunkt frĂ„n mĂ„ngĂ„riga erfarenheter och kunskaper, berĂ€tta om brottens mörker och olika skepnader genom beskrivningar av dessa frĂ„n rĂ€ttsapparatens olika sidor.



3.8

659 recensioner

Sir

2024-02-28

Ok. Men tidigare böcker tyckte jag bÀttre om.

Anders

2022-07-22

Inte sÄ bra de tidigare Àr bÀttre

Jannica

2022-01-07

Gillade de andra bÀttre. Tappade koncentrationen flera gÄnger