(93)

Mordet i Marseillan

ljudbok och e-bok


Sammanbrottet Àr nÀra för polisen Amélie. Makens otrohetsaffÀr och den interna utredningen för tjÀnstefel fÄr henne att fly till sin vÀninna Jondi i södra Frankrike, till Marseillan. Amélie behöver tid att vÀnja sig vid sin nya livssituation, sin nya verklighet som frÄnskild och potentiellt avskedad polis.

Flykten frÄn verkligheten varar inte lÀnge. En svenska hittas död flytandes i Canal du Midi och Amélie dras in i fallet mot sin vilja, hon talar trots allt bÄde franska och svenska. Amélie finner sig sjÀlv mitt i en brinnande mordutredning. Men hon Àr inte ensam. En yngre och sÀllsynt attraktiv man flygs in frÄn polisen i Paris, tanken Àr att Àven han skall bistÄ i utredningen av mordfallet.

Den misstÀnkte gÀrningsmannen Àr en svensk affÀrsman som sedan tidigare Àr kopplad till ett gammalt lustmord i Stockholm. De bÄda fallen Àr sammanlÀnkade pÄ ett komplicerat vis och Àger rum i bÄde Stockholm och Frankrike. Det vore inte lÀmpligt för Amélie att bli förÀlskad nu, men hon verkar inte ha nÄgot val ...

Anna Voltaire Àr en svensk författare och lÀkare frÄn Stockholm. "Mordet i Marseillan" Àr hennes debutroman och den första delen i en trilogi om polisen Amélie.



3.8

93 recensioner

anna

2023-05-27

Mycket trevlig! Sugen pÄ att besöka Marseillan nu!

Petra

2023-05-25

Det mÀrks tydligt att det Àr en debutbok. InlÀsaren passar nog bÀttre för faktaböcker.

L

2023-05-24

Boken Àr pratig, clichéartad om Frankrike och fransmÀn, onödigt lÄng med alltför mÄnga sidospÄr. Saknar en förlagsredaktör. SÀllan lÀst en bok med sÄ mÄnga svordomar staplade pÄ varandra. Tröttsamt. Intressant att det bara Àr svenskarna som svÀr, inte fransmÀn eller engelsmÀn nÀr de Äterges (pÄ svenska). Den som kan nÄgot om franska sprÄket och kulturen vet att artighet och ett vÀlvÄrdat sprÄk anses viktigt varför de svÀrande svenskarna i Marseillan framstÄr som grovbarkade vikingar pÄ röjartÄg.