(152)

Monte Cassino

ljudbok och e-bok


Monte Cassino, det heliga berget norr om Neapel, har blivit en av de allra viktigaste försvarspositionerna för den tyska krigsmakten. NÀr de allierade trupperna gÄr till angrepp kommer order frÄn Hitler: de tyska positionerna mÄste försvaras till varje pris, och förlorade positioner ska Ätertas genom motattack. Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet har tidigare stridit vid östfronten, och befinner sig nu mitt i stridseldarna i ett av andra vÀrldskrigets allra blodigaste slag. De har lyckats överleva östfrontens förödande strider, men de vet att deras tur inte kan vara för evigt.

"Monte Cassino" Àr den sjÀtte delen i serien om Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet. Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater som alla tvÄngskommenderats till tyska armén, och som tvingas kÀmpa i ett krig som ingen av dem tror pÄ.

Sven Hassel Ă€r pseudonym för den danska författaren BĂžrge Willy Redsted Pedersen (1917–2012), som under andra vĂ€rldskriget verkade för den tyska sidan. Pedersen menade att hans böcker Ă€r baserade pĂ„ egna upplevelser frĂ„n kriget, men det Ă€r nĂ„got som har ifrĂ„gasatts av bĂ„de journalister och historiker. FĂ„ författare har som Hassel sĂ„ nĂ€rgĂ„nget och med en sĂ„ bister realism fĂ„ngat andra vĂ€rldskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.


UpplÀsare: Martin Halland
LĂ€ngd:

3.8

152 recensioner

Oscar

2024-02-27

Fantastisk bok men mycket sÀmre upplÀst Àn de andra böckerna som HÄkan Mohede lÀser.

Dan

2023-12-13

UpplÀsaren Àr trÄkig att lyssna pÄ. Tacka vet jag Mohede.

Johan

2019-10-21

UpplÀsaren Àr sÄdÀr.