(379)

Monica Magnus 1966

ljudbok och e-bok


ÅRET ÄR 1965. Det Ă€r lördag och ovanför Arvidssons rör i Uppsala Ă€r det fest. I köket stĂ„r Monica och önskar att alla kunde gĂ„ hem. Hon Ă€r fjorton Ă„r gammal och redan trött pĂ„ allt – sin pojkvĂ€n Janne som har samma fest varje helg, sina omogna klasskamrater och sin mamma som inte lĂ„ter henne vĂ€xa upp. NĂ€r den Ă„tta Ă„r Ă€ldre Magnus plötsligt stĂ„r i dörröppningen och ber henne följa med honom fĂ„r allt en ny början.

Hemma pÄ Lindsbergsgatan sitter Anna-Britt och vÀntar pÄ sin dotter. Hon Àr rÀdd att Monica ska göra samma misstag som hon sjÀlv. Det enda hon vill Àr att se sin dotter bli sjÀlvstÀndig och oberoende. Bo i en villa i KÄbo och vÀlja en man som avgudar henne. Kanske till och med bli lycklig.

MONICA MAGNUS 1966 Ă€r en sann berĂ€ttelse om tvĂ„ personer som inte kan hĂ„lla sig flytande utan varandra och om den sĂ„riga relationen mellan mor och dotter. Det Ă€r en roman om den stora kĂ€rleken – och hur den kan riskera att brĂ€nna sönder allt i sin vĂ€g.

Ulrika Ewerman Àr uppvuxen i Uppsala och numera bosatt i Stockholm. Efter att ha levt med skuggan av sin syster över sig genom hela sin uppvÀxt pÄbörjade hon ett researcharbete för att hitta svar om vad som egentligen hÀnde sommaren 1966. Resultatet av hennes sökande blev den verklighetsbaserade romanen Monica Magnus 1966 om systern Monica som hon aldrig fick möjlighet att trÀffa.


UpplÀsare: Lo Kauppi
LĂ€ngd:

4.0

379 recensioner

ragnvild

2023-05-21

Dd

Katarina

2022-11-07

Fantastiskt gripande och sorglig, Men vÀldigt bra skriven och upplÀst! Kunde inte sluta lyssna.

Moa

2022-10-18

Enormt bra! Kunde inte sluta lyssna! Och bÀsta Lo Kauppi, tack för en fantastisk lyssnarupplevelse - som vanligt!