(3)

Molnet

ljudbok och e-bok


"Temperaturen i Murmansk hade sjunkit till minus tjugo grader och den molnfria himlen bÄdade inte gott. KraftvÀrmeverket gick för högtryck pÄ marinbasen. Ur de förtöjda fartygens skorstenar steg röken rakt upp, som en trolsk pelarsal i den stilla natten. LÀngst ut pÄ piren var den nyligen levererade atomisbrytaren Vladimir förtöjd i beredskapslÀge med alla system igÄng. BÄda kÀrnreaktorerna arbetade och all dÀcksbelysning var tÀnd."

Det Àr en kall januarikvÀll nÀr Vladimir Putin fÄr höra att marinbasen i Murmansk Àr offer för ett nukleÀrt anfall. Presidenten i USA, Donald Trump, ringer och lovar att de inte Àr inblandade. StrÄlningen sprider sig och nÀr katastrofen blir kÀnd i militÀra och politiska kretsar blir goda rÄd dyra och kostar mÄnga livet.

"Molnet" Àr en spÀnningsroman om nÄgra hÀndelserika vinterdagar Är 2018. Samarbeten mellan nationer och organisationer blir ett mÄste för att lösa de svÄra hoten. SpÀnningen stiger nÀr bakomliggande orsaker och syften avslöjas. Romanen blandar verkliga personer med en fiktiv historia.


UpplÀsare: Lars Winclair
LĂ€ngd: