(124)

Moderspassion

ljudbok


NÀr höststormarna drar in över Arvika och regnet vrÀker ner tar nÄgra mÀnniskor sin tillflykt till vÀgkrogen Sallys Café & Restaurant för att rÀdda sig undan det stigande vattnet och de hÄrda vindarna. Under nÄgra sena timmar strÄlar deras öden samman och i skuggan av ovÀdersnatten fÄr vi deras livsberÀttelser.

I centrum stÄr vÀgkrogens Àgarinna, Minna, som förtrÀngt sin tonÄrsdotters sjÀlvmord sÄ till den grad att hon tror att dottern fortfarande lever. HÀr finns ocksÄ den ordkarge Tyrone frÄn rÀddningstjÀnsten, det förorÀttade restaurangbitrÀdet Anette, Ritva frÄn lokalpressen, Marguerite, en smÄtt alkoholiserad före detta DramatenskÄdespelerska, och sÄ hennes man, den arrogante ekonomiprofessorn Henrik.

Moderspassion Àr en berÀttelse om det vÀrsta som kan hÀnda i en mÀnniskas liv, nÀmligen att förlora ett barn. Det Àr en berÀttelse om förÀldraskap, och sÀrskilt moderskap, om att förtrÀnga och vÀgra se, om att bÀra generationers skuld och skam, men ocksÄ om vÄr lÀngtan efter att höra till.



3.7

124 recensioner

Elina

2024-01-18

Intressanta mÀnniskoskildringar och humoristiska strÄk mitt i det tragiska.

Eva

2023-12-01

SĂ€kert en lĂ€svĂ€rd bok men tycker upplĂ€saren Ă€r ”sĂ„ dĂ€r”. Orkar inte lyssna klart.

Maria

2023-10-29

UpplÀsaren passar inte mig. Orkar inte lyssna klart. Boken i sig verkar lÀsvÀrd dock.