(181)

Mizeria

ljudbok och e-bok


StÄupp-komikern och förortskÀmpen Melody Farshin har skrivit en brÀnnande aktuell ungdomsbok om tvillingarna Aicha och Ali. Med klockren jargong och tydligt inifrÄnperspektiv skildrar hon tvÄ gymnasieungdomars liv i en miljonprogramsförort dÀr allt fler unga stryker med i ouppklarade dödskjutningar.

Trots att de Ă€r födda pĂ„ samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv och förutsĂ€ttningar SÅ olika ut. NĂ„got de har gemensamt Ă€r den orubbliga fasaden som de hĂ„ller upp för varandra och för sina oroliga förĂ€ldrar.

Aicha genomlider en djup depression. Hon som alltid varit den stadiga pelaren förÀndras nÀr hon fÄr uppleva nÄgot traumatiskt som lÀmnar henne med obesvarade gÄtor och en rubbad sjÀlvbild.

Samtidigt kÀmpar Ali för att prestera pÄ topp med betygen och sporten och att dessutom hinna se efter sin familj.Men pÄ senare tid har det blivit allt fler begravningar, fler Àn studentmottagningar. VÀnner försvinner och till slut drabbar det honom pÄ mycket nÀra hÄll.

Med korta kapitel och mycket dialog och slang Àr det hÀr en bok som kommer att trÀffa rakt i hjÀrtat Àven pÄ en mÄlgrupp som sÀllan lÀser ungdomsböcker.


UpplÀsare: Melody Farshin
LĂ€ngd:

4.4

181 recensioner

Robin

2023-11-28

Riktigt bra bok! Rekommenderar alla att lĂ€sa den!! đŸ€©

Linn

2023-09-21

Alla mÄste lyssna

Theo

2023-02-05

Heeeheee