(1)

Mitt liv

e-bok


I "Mitt liv" berÀttar författaren Anita Hammarstedt om sitt uppvÀxt, och liv. Med stöd av minnen, gamla dagböcker och sin fars anteckningsböcker tar hon oss tillbaka till 1900-talets mitt, dÄ hon var ung. Vi fÄr följa med pÄ barndomens lekar i parken, och tvisten mellan tonÄrstjejerna om man skulle vara ett Tommy Steele- eller Elvis-fan. Vi fÄr ocksÄ ta del av sena kvÀllar pÄ Nalen och nÀr mormor var först i familjen med att skaffa en TV. Genom Hammarstedts livshistoria fÄr vi en bild av livet under 1900-talets andra hÀlft, och alla de smÄ roliga vardagsdetaljer som lÀtt glöms bort nÀr den stora historien om det förra seklet skrivs.

"NÀr den stora kvÀllen kom var vi ett stort gÀng, bÄde killar och tjejer som begav oss till Tennishallen. Först kom nÄgra förband som vi var mÄttligt intresserade av. SÄ Àntrade Tommy Àntligen scenen. Jag kommer ihÄg Àn i dag hur han sÄg ut. Han hade ljusblÄ jeans, vit skjorta som var öppen i halsen och sÄ var han vansinnigt solbrÀnd, han kom direkt frÄn Kalifornien. Vi satt uppe pÄ lÀktaren, men efter fem lÄtar tog vi tjejer oss ner till parkett för att storma scenen. Alla skrek hela tiden, sÄ jag tror inte nÄgon hörde hur han sjöng."

Anita Hammarstedt Àr en svensk författare som efter ett arbetsliv inom ekonomi började skriva. Hennes författarskap började med en vilja att nedteckna sitt eget liv för kommande generationer, och flera hyllade romaner och biografier har följt efter debuten 2011.