(5)

Mitt krig mot Putin

e-bok


Nej, jag har ingen dödslÀngtan och jag tÀnker definitivt inte lÄta dem lyckas ta livet av mig. Jag har vidtagit ÄtgÀrder för att skydda mig, de flesta av dem mÄste naturligtvis förbli hemliga, men en av dem kan jag avslöja: den hÀr boken.

Efter Sovjets fall blev amerikanen Bill Browder en av de mest framgÄngsrika investerarna pÄ den nyöppnade ryska marknaden. Men hans avslöjanden om korruption och penningtvÀtt gjorde honom snabbt till en av den ryska oligarkins frÀmsta fiender. Försöken att tysta honom drabbade ocksÄ en av Browders nÀrmaste medarbetare, advokaten Sergej Magnitskij, som fÀngslades och torterades till döds. Ingen utredning tillsattes, ingen av de ansvariga dömdes.

Om jag blir dödad, sÄ vet ni nu vem som gjorde det. Och nÀr min motstÄndare lÀser boken sÄ inser ocksÄ han att ni vet. SÄ, om ni vill stödja mig i kampen för rÀttvisa, och för att ge Sergej Magnitskij upprÀttelse, sprid den hÀr historien till sÄ mÄnga som möjligt.

Mitt krig mot Putin Àr en sann berÀttelse om de mörkaste skuggsidorna av det postsovjetiska Ryssland, och om hur en finansman blev mÀnniskorÀttsaktivist och satte sig upp mot Vladimir Putin.