(145)

Mistborn. Sista riket

e-bok


»SvÄrslagen fantasy som förtjÀnar sina 750 sidor! En fantastisk bok.« Betyg: 5 av 5 - Marklars Books

»Jag kunde inte slÀppa den.« Betyg: 5 av 5 - Tinnerts Bookcorner

I tusen Ă„r har aska fallit frĂ„n himlen, inga blommor har blommat och tĂ€ta dimmor har gjort nattens mörker fruktat. Det Ă€r en vĂ€rld av lidande dĂ€r den evige och odödlige ÖverstehĂ€rskaren styr genom ett antal aristokratiska familjer. Vanligt folk Ă€r dömda att leva i underkastelse och arbeta som slavar.

Men mitt i all hopplöshet dyker Kelsier upp, en överlevare frĂ„n de hĂ„lor dit ÖverstehĂ€rskaren skickar dem som han dömt till döden. Kelsier har allomantiska förmĂ„gor - en rad magiska styrkor som nĂ€stan bara aristokratin besitter - och en plan om hĂ€mnd och frigörelse.

Samtidigt stryker Vin, en ung tjej som Ă€r medlem i ett tjuvgĂ€ng, runt pĂ„ gatorna i huvudstaden. Även hon Ă€r allomantiker - men vet inte sjĂ€lv om det förrĂ€n Kelsier drar in henne i sina planer.

För att Kelsier och Vin ska lyckas störta Sista riket Àr det mycket som mÄste gÄ i lÄs. Inte minst mÄste Vin lÀra sig att bemÀstra sina allomantiska krafter...

I svensk översÀttning av Lottie Eriksson.

BRANDON SANDERSON [född 1975] Àr en amerikansk ungdoms- och fantasyförfattare, mest kÀnd för sin Mistborn-serie. Han har tagit sig in pÄ förstaplatsen pÄ New York Times bestsellerlista tvÄ gÄnger, legat pÄ listan med ytterligare fyra böcker, nominerats till en John W. Campbell Award för BÀsta nya författare och tvÄ gÄnger vunnit Romantic Times Reviewers Choice Award för BÀsta episka fantasyroman. Brandon Sandersons böcker har sÄlt i över 21 miljoner exemplar och översatts till fler Àn tjugo sprÄk.

»SÄÄÄ bra! Och slutet bÄde krossade mitt hjÀrta och gav mig andnöd. Har ni inte lÀst Brandon Sanderson sÄ har ni verkligen missat nÄgot!« Betyg: 10 av 10 - Boktycke

»Sanderson knockade mig helt.« Vargnatts Bokhylla

»Kan mycket vÀl bli Ärets favoritbok!« Betyg 5 av 5 - LÀsfÄtöljens Bokblogg



4.4

145 recensioner

Johanna

2023-11-30

JĂ€ttebra bok!!

Saga

2022-11-15

FÖR I HELVETE JAG DÖR VILKEN BRA BOK WORLBUILDING DET DÄR SISTA SLAGET KARAKTÄRERNA HERREJÄVLAR

Dovakiin

2022-10-18

Den var fantastisk!!! Älskar magi-systemet. Boken Ă€r genialisk!