(46)

Mississippi

ljudbok och e-bok


År 1946 flyttar Henry McAllan med sin hustru Laura till en bomullsfarm i Mississippideltat. För henne Ă€r det en bĂ„de frĂ€mmande och skrĂ€mmande miljö. Henrys kĂ€rlek till lantlivet delas inte av Laura, som sliter hĂ„rt med att uppfostra deras tvĂ„ barn under strĂ€ng övervakning av sin hatiske, rasistiske svĂ€rfar. NĂ€r det regnar stiger vattnet och slukar bron som leder till staden. Familjen blir strandsatt i ett hav av gyttja.

Efter krigets slut ÄtervÀnder tvÄ unga mÀn frÄn Europa för att hjÀlpa till med arbetet pÄ farmen. Jamie McAllan Àr raka motsatsen till sin Àldre bror Henry. Han charmar sin omgivning men förföljs av plÄgsamma minnen frÄn kriget. Ronsel Jackson, Àldste sonen till de svarta dagverkarna som bor pÄ farmen, ÄtervÀnder frÄn kriget som en hjÀlte bara för att konfronteras med ett lÄngt farligare motstÄnd: den djupt rotade rasismen hos hans egna landsmÀn. Den osannolika vÀnskapen mellan de tvÄ unga mÀnnen kommer att dra in dem alla i en förgörande tragedi.



4.1

46 recensioner

flojegard

2022-11-23

En omskakande mycket bra och viktig bok! UpplÀsaren enormt bra.

Linnea

2022-09-07

Blev fÄngad redan vid första meningen! Lite svÄrt att hÀnga med mellan karaktÀrsbyten men i stort sett en fantastiskt bra och gripande bok!