(524)

Miraklet i Anderna

ljudbok


Nando Parrado ligger medvetslös i tre dagar innan han vaknar och upptÀcker att planet som skulle ta hans rugbylag och deras familjer och fans till en uppvisningsmatch i Chile har störtat djupt inne i Anderna.

MÄnga Àr döda eller döende, bland dem hans egen mor och syster. De överlevande Àr strandade pÄ en karg glaciÀr, de Àr utan mat och varma klÀder, och utan nÄgon möjlighet att tillkalla hjÀlp. De kÀmpar för att uthÀrda lÄga temperaturer, dödliga laviner och till sist den förödande nyheten att sökandet efter dem avblÄsts. Den mat som finns tar snabbt slut och för att överleva tvingas de Àta av de avlidnas kroppar.

Tiden gÄr och Nando bestÀmmer sig för att han mÄste försöka ta sig hem till sin far Àven om han riskerar sitt liv. Ett desperat beslut, men det Àr hans enda chans. Nando, en vanlig ung man, utan dragning Ät vare sig ledarskap eller hjÀltemod, leder en expedition nedför Andernas förrÀdiska snötÀckta sluttningar och genom mil av frusen vildmark för att skaffa hjÀlp.

Trettio Är efter katastrofen, som blivit berömd genom Piers Paul Reads bÀstsÀljande bok Alive, berÀttar Nando sin egen historia med slÄende uppriktighet och kÀnsla. Miraklet i Anderna Àr mer Àn en redogörelse för krashen och dess efterverkningar: det Àr en avslöjande inblick i en situation dÀr livet bor granne med döden, och en betraktelse över kÀrlekens grÀnslösa och försonande makt.


UpplÀsare: Torsten Wahlund
LĂ€ngd:

4.4

524 recensioner

Katarina

2024-03-03

GRIPANDE!! Ofattbar men sann berĂ€ttelse och bra skriven och upplĂ€st! Man Ă€r med ”i dramat” och lider med dem!

Elina

2024-02-12

Detta var en ut av dom bĂ€sta böckerna jag lyssnat pĂ„.😍 UpplĂ€saren var ocksĂ„ jĂ€tte bra.â€ïžđŸ™

Moa

2024-02-05

JAG GRÄÄÄÄT