(0)

Mirakelkuren

e-bok


Inga-Lina Lindqvists romandebut Mirakelkuren Àr en allvarligt menad komedi, en lustfylld berÀttelse om en krets vÀnner mitt i livet, om ovÀntade passioner och om terapi pÄ nÀtet.

Terapeuterna Jelena och Tim driver tillsammans med lÀkaren Lars ett framgÄngsrikt företag som erbjuder behandling pÄ nÀtet. Men Lars utmanar hela bekantskapskretsen nÀr han lÀmnar sin fru för en betydligt yngre kvinna och drar sig ur firman. NÄgon mÄste ersÀtta honom och Tims och Jelenas val faller - av mycket olika skÀl - pÄ den karismatiske prÀsten Ludvig, kÀnd lika mycket för sina mirakulösa förmÄgor som för sin opÄlitlighet.

Jelenas vÀninna Wilma pressas av sin mans biologiska klocka: han vill ha barn men hon har bestÀmt sig för att förbli barnlös. NÀr den mystiska Darya med de vackra frÀknarna dyker upp pÄ hennes kontor dras Wilma in i en vÀrld hon aldrig kunnat förestÀlla sig.

Mirakelkuren Àr en mÄngbottnad tinktur av starka vÀnskapsband, rangliga Àktenskap, medelÄlders vankelmod, helbrÀgdagörelse i Svenska kyrkans hÀgn och besvÀrande anfall av lust till nÀstan.

Inga-Lina Lindqvist Ă€r född 1964 i Vilnius i Vitryssland men fl yttade som femtonĂ„ring till Sverige och Malmö. Hon debuterade med den kritikerrosade diktsamlingen ÄnglaspĂ„r (1994), följd av HjĂ€rtliga hĂ€lsningar (1996) samt de prosalyriska Om du bara visste ur vilken brĂ„te dikter vĂ€xer utan att skĂ€mmas (2002) och Avdelningen för pĂ„hittade föremĂ„l (2004).