(26)

Havsmonster i knipa

e-bok


Vem Ă€r det som hĂ€rjar bland bĂ„tarna i Östra skruvlundas hamn? Följ med Mino och uppfinnarkompisen Micke pĂ„ ett bilderboksĂ€ventyr bland luftskepp, u-bĂ„tar och ett sjöodjur i nöd. Nu finns den första boken om Mino och Micke Ă€ven som Ekorrbok.

Mino och Micke Àr bÀstisar, den ena Àr en vuxen uppfinnare och den andra Àr en liten tjej. BÄda Àlskar Àventyr och farkoster. Tillsammans ger de sig av pÄ spÀnnande uppdrag och löser problemen som uppstÄr med hjÀlp av Mickes fantastiska uppfinningar. Oftast lyckas han uppfinna otroliga farkoster som Mino fÄr köra.

I den första boken har ett havsmonster synts till i hamnen i Östra Skruvlunda och Micke och Mino ger sig ivĂ€g för att ta reda pĂ„ vad som har hĂ€nt. Mino kör luftskeppet "Ariel" och Micke tar sin amfibiebil "Eldsflamman". Sedan bĂ€r det ivĂ€g: högt upp i det blĂ„ och lĂ„ngt ner under vattenytan.

Kjell Thorssons illustrationer bestÄr av ett hÀrligt myller av knasiga uppfinningar, maskiner, konstiga mojÀnger och roliga detaljer som pekas ut och kommenteras pÄ uppslagen. Det hÀr Àr den första boken i en serie bilderböcker med lÀtta faktainslag för alla som gillar Àventyr, fordon och uppfinningar.

LÀs ocksÄ:

Mino och Micke - Mörka bergens hemlighet, utkom 2016

Mino och Micke - Pirater utkommer vÄren 2017