(26)

Minnets slutna rum

ljudbok och e-bok


Den kÀnde festfixaren, kulturpersonligheten och samhÀllsdebattören mördas i sin exklusiva lÀgenhet mitt i centrala Stockholm. Kriminalinspektör Vanja Ek fÄr ansvar över utredningen och regeringskansliet visar plötsligt ett stort intresse för mordet. Samtidigt pyr konflikterna inom polisen under ytan och hon fÄr kÀmpa hÄrt med sin osÀkerhet som chef, sunkiga attityder mot kvinnor och det anstrÀngda förhÄllandet till pressen. Saker kompliceras ytterligare nÀr Vanja stöter pÄ nÄgot som vÀcker minnen till liv frÄn hennes eget, mörka förflutna och frÄgan Àr hur det kommer att pÄverka arbetet.

Minnets slutna rum Àr första delen i en serie med polisen Vanja Ek, och Àr en vÀlskriven, skarp och mÄngfasetterad kriminalroman med flera ovÀntade vÀndningar.

Jan Bertoft, född 1957, Àr generalsekreterare pÄ Sveriges Konsumenter men har lÀnge haft författardrömmar. En skrivkurs kombinerad med kÀrleken till deckare resulterade i debutromanen som han skrev med den framlidne regissören och filmproducenten HÄkan TÀngnander. Jan bor i Stockholm och har ett stort intresse för konst, och mÄlar gÀrna sjÀlv.


UpplÀsare: Helena Gezelius
LĂ€ngd: