(56)

Minnet av Sara

ljudbok och e-bok


IllgÀrning och samvete föder skam och lögn. Ofta blir Änger och osanning nÀsta gÀrnings förÀldrar ...

NÀr Julia lÀmnas av sin man befinner hon sig i kölvattnet efter en svÄr depression, fylld av panikattacker och Äterkommande drömmar. Hon Àr dock fast besluten att komma pÄ fötter sÄ att sonen ska fÄ bo hos henne igen. Julia bestÀmmer sig för att ta ett jobb som lÀrare i sin barndomsstad, Uppsala, men glÀdjen över en nystart har fördunklats av beskedet att hennes ungdomskÀrlek Per Stenlund tagit livet av sig.

I Uppsala sveps hon snabbt in i ett ouppklarat försvinnande, en hÀndelse dÀr Julia misstÀnker att hon sjÀlv spelat en framtrÀdande roll. Vad var det egentligen som hÀnde Sara? Och har försvinnandet kopplingar till Pers död? Julia tvingas inte bara att kÀmpa för sin son, hon upptÀcker ocksÄ att de gamla vÀnnerna inte sagt sanningen om det som hÀnde en sommardag tjugofem Är tidigare.

"Minnet av Sara" Àr en fÀngslande spÀnningsroman som utforskar hur lÄngt en mÀnniska Àr villig att gÄ för att hÄlla hemligheter begravda.

Michael Tamelander Ă€r författare av ett antal militĂ€rhistoriska verk, dĂ€ribland "Avgörandet ögonblick" med Niklas Zetterling, "Havets vargar" med Jonas HĂ„rd af Segerstad, samt egna böcker som "Dambusters" och "Waterloo". Sedan nĂ„gra Ă„r tillbaka arbetar Michael pĂ„ en Ă€ventyrsserie i Ă„tta delar, mellan vilka han och Åsa skrivit Minnet av Sara. Han bor i Uppsala och till vardags verkar han inom detaljhandeln.

Åsa Ågren Ă€r uppvuxen i Uppsala och skulle egentligen bli forskare, innan livet kom emellan. Hon Ă€r just nu bosatt i södra Tyskland med tvĂ„ Ă€lskvĂ€rda tonĂ„ringar, en knasig hund och tvĂ„ kinkiga katter. Hon Ă€r verksam som frilansande lektör.



3.5

56 recensioner

Marit

2022-08-19

....

Mari

2022-08-08

Tjatig! Orkar inte hÀnga med till slutet..

Cecilia

2022-08-07

Bra uppbyggd berÀttelse med spÀnning och relationsdrama. BÄde vÀntat och ovÀntat slut.