(42)

Mindfulness i vardagen

ljudbok


Mindfulness Meditation – Meditera bort din stress.

Ljudboken har producerats i samrÄd med leg. lÀkare, som dessutom Àr psykiater och leg. psykoterapeut.

Mindfulness ger dig det stora perspektivet

Mindfulness anvÀnds av mÀnniskor över hela vÀrlden för att komma ifatt. Det Àr ett effektivt sÀtt att ta ett steg tillbaka frÄn den flod av intryck och kÀnslor som vi stÀndigt möter. Mindfulness ger oss en möjlighet att komma till ro, utvÀrdera och se det stora perspektivet.

I en stressad tillvaro Àr det lÀtt att köra fast i tankar kring saker som skett eller kommer att ske, medan nuet försvinner bort. Att lÀra sig att fokusera pÄ "hÀr och nu", utan att samtidigt fastna i vad man tycker eller kÀnner, kan göra att man kÀnner sig mer rotad i tillvaron och att grundtryggheten stÀrks.

Mindfulness Àr en form av vaken meditation och du Àr hela tiden vaken och aktiv. Det Àr sÄledes ett sÀtt att rikta din uppmÀrksamhet pÄ det innevarande ögonblicket. Denna process lÀr dig att kÀnna dig sjÀlv pÄ ett djupare plan. Du befrias samtidigt frÄn tankar och skuld kring det förflutna liksom oro och förvÀntningar pÄ saker som ligger i framtiden. PÄ detta sÀtt lÀr du dig att njuta mer av livet och det som sker just nu. Och du lÄter bli att Àlta kring saker som hÀnt - och som inte gÄr att Àndra pÄ - eller kring saker som kanske hÀnder i framtiden.

Mindfulness hjÀlper till att utveckla din kÀnsla av ökad medvetenhet och ökar din förmÄga att fokusera kring vardagliga aktiviteter. Mindfulness Àr inte bara tÀnkt att lyssnas pÄ. Du kan införliva Mindfulness i dina dagliga rutiner, sÄsom att öva medveten nÀrvaro vid promenader eller fiske. Genom att medvetet införliva Mindfulness i sÄ mycket av din dag som möjligt kan du öka din medvetenhet. Du kan ocksÄ förbÀttra din kÀnsla av kontroll och göra bÀttre val.

Mindfulnessövningar har visat sig kunna hjÀlpa mÀnniskor att hÄlla kursen i livet och möjliggör en bÀttre hantering av besvÀrliga tankar, kÀnslor och upplevelser. NÀr du Àr medveten, har du bÀttre möjlighet att ta in information frÄn din omgivning och kan dÄ vÀlja ett lÀmpligt svar eller en lÀmplig ÄtgÀrd. Den som inte Àr medveten kan ofta reagera via dÄliga erfarenheter och gamla vanor. NÀr du utvecklat din förmÄga att vara nÀrvarande i nuet, kan du pÄ ett bÀttre sÀtt fÄ rÀtt perspektiv pÄ tankar och kÀnslor. Du blir uppmÀrksamt medveten om vad som hÀnder i och runt omkring dig och vet vilka tankar och kÀnslor som Àr nÀrvarande. Detta bidrar detta till att skapa en större kÀnsla av kontroll och du kan dÄ bÀttre forma hur du vill leva ditt liv.

Enkelt uttryckt, Àr Mindfulness sÄ enkelt som att du fokuserar pÄ att vara medveten om dig sjÀlv och det som finns i just denna stund, i nuet. Detta kan i sin tur lindra oro, Ängest, stress och nedstÀmdhet.

HÀlsoprodukter och sportprodukter pÄ nÀtet. GÄ till HÀlsobutiken.net

Mindfulness stÀnger av autopiloten

Mycket av det vi gör i livet gÄr pÄ "autopilot". Det Àr som att vÄra sinnen har en egen vilja. Tankar kommer och gÄr, och det kan verka som att vi inte har mycket att sÀga till om nÀr det gÀller vilka tankar som dyker upp i huvudet.

Mindfulness stÀnger av denna autopilot och lÀr dig att "ta ett steg tillbaka". Du kan genom Mindfulness observera denna mentala aktivitet och alla de kÀnslor och impulser som den orsakar. Följden blir att du kan - om du vill - distansera dig frÄn deras inflytande. Och det Àr hÀr som du hittar kÀrnan i Mindfulness. Medveten nÀrvaro innebÀr att du blir en avspÀnd iakttagare av ditt inre liv, och du befrias frÄn att bli stÀndigt pÄverkad av din mentala aktivitet.



3.8

42 recensioner

Sara

2023-08-13

Rolf har sÄ skön röst att lyssna pÄ. Bra avslappningsstol.