Mindfulness i vardagen
En hel månad gratis!

Läs och lyssna gratis i 30 dagar

Mindfulness i vardagen

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Mindfulness i vardagen
En hel månad gratis!

Läs och lyssna gratis i 30 dagar

Luta dig tillbaka med Nextorys app och hitta din nästa historia bland hundratusentals ljudböcker och e-böcker.

Från 139 kr/månad efter provperioden. Ingen bindningstid.

Fyll din sommar med böckerLäs och lyssna gratis i en hel månad i sommar.

Mindfulness i vardagen

3,7 28 betyg
31 min
Mindfulness Meditation ‚Äď Meditera bort din stress.

Ljudboken har producerats i samråd med leg. läkare, som dessutom är psykiater och leg. psykoterapeut.

Mindfulness ger dig det stora perspektivet

Mindfulness används av människor över hela världen för att komma ifatt. Det är ett effektivt sätt att ta ett steg tillbaka från den flod av intryck och känslor som vi ständigt möter. Mindfulness ger oss en möjlighet att komma till ro, utvärdera och se det stora perspektivet.

I en stressad tillvaro är det lätt att köra fast i tankar kring saker som skett eller kommer att ske, medan nuet försvinner bort. Att lära sig att fokusera på "här och nu", utan att samtidigt fastna i vad man tycker eller känner, kan göra att man känner sig mer rotad i tillvaron och att grundtryggheten stärks.

Mindfulness är en form av vaken meditation och du är hela tiden vaken och aktiv. Det är således ett sätt att rikta din uppmärksamhet på det innevarande ögonblicket. Denna process lär dig att känna dig själv på ett djupare plan. Du befrias samtidigt från tankar och skuld kring det förflutna liksom oro och förväntningar på saker som ligger i framtiden. På detta sätt lär du dig att njuta mer av livet och det som sker just nu. Och du låter bli att älta kring saker som hänt - och som inte går att ändra på - eller kring saker som kanske händer i framtiden.

Mindfulness hjälper till att utveckla din känsla av ökad medvetenhet och ökar din förmåga att fokusera kring vardagliga aktiviteter. Mindfulness är inte bara tänkt att lyssnas på. Du kan införliva Mindfulness i dina dagliga rutiner, såsom att öva medveten närvaro vid promenader eller fiske. Genom att medvetet införliva Mindfulness i så mycket av din dag som möjligt kan du öka din medvetenhet. Du kan också förbättra din känsla av kontroll och göra bättre val.

Mindfulnessövningar har visat sig kunna hjälpa människor att hålla kursen i livet och möjliggör en bättre hantering av besvärliga tankar, känslor och upplevelser. När du är medveten, har du bättre möjlighet att ta in information från din omgivning och kan då välja ett lämpligt svar eller en lämplig åtgärd. Den som inte är medveten kan ofta reagera via dåliga erfarenheter och gamla vanor. När du utvecklat din förmåga att vara närvarande i nuet, kan du på ett bättre sätt få rätt perspektiv på tankar och känslor. Du blir uppmärksamt medveten om vad som händer i och runt omkring dig och vet vilka tankar och känslor som är närvarande. Detta bidrar detta till att skapa en större känsla av kontroll och du kan då bättre forma hur du vill leva ditt liv.

Enkelt uttryckt, är Mindfulness så enkelt som att du fokuserar på att vara medveten om dig själv och det som finns i just denna stund, i nuet. Detta kan i sin tur lindra oro, ångest, stress och nedstämdhet.

Hälsoprodukter och sportprodukter på nätet. Gå till Hälsobutiken.net

Mindfulness stänger av autopiloten

Mycket av det vi gör i livet går på "autopilot". Det är som att våra sinnen har en egen vilja. Tankar kommer och går, och det kan verka som att vi inte har mycket att säga till om när det gäller vilka tankar som dyker upp i huvudet.

Mindfulness stänger av denna autopilot och lär dig att "ta ett steg tillbaka". Du kan genom Mindfulness observera denna mentala aktivitet och alla de känslor och impulser som den orsakar. Följden blir att du kan - om du vill - distansera dig från deras inflytande. Och det är här som du hittar kärnan i Mindfulness. Medveten närvaro innebär att du blir en avspänd iakttagare av ditt inre liv, och du befrias från att bli ständigt påverkad av din mentala aktivitet.

Mindfulness i vardagen är tillgänglig som ljudbok.

  • Ljudbok

    Publicerad : 2019-12-14

    Språk: Svenska

    Förlag Ljudbok: Bokförlaget Upsaliensis AB

    ISBN Ljudbok: 9789198594133

Visa mer

Det här gillar andra med Nextory

Så bra att kunna lyssna på en bra bok när jag sitter i bilen eller på flyget eller tåget.

AnitaAnita

Lätt att läsa och bra att man kan ställa in bakgrundsfärg och teckenstorlek.

PeterPeter

Snabb och trevlig kundtjänst, bra utbud och snyggt användargränssnitt. Ständig utveckling av appen.

AnnaAnna
img

Hundratusentals historier väntar

Läs och lyssna hur mycket du vill. Du väljer själv när du vill byta eller avsluta ditt abonnemang.

image

Roligare än någonsin med böcker

Fler än 11 000 läsare har gett Nextory fem stjärnor i betyg på App Store och Google Play.

image

Bokutmana dig själv

Sätt upp egna läsmål och följ din egen bokstatistik med funktionerna Bokutmaningen och Läsdagboken.

visa
amex
master